PROBLEMES AMB HISENDA

Sabina, client d'un despatx d'advocats investigat per frau fiscal

El cantant apunta que ho "té tot pagat", però admet la relació amb el bufet Nummaira, que portava els comptes dels imputats Imanol Arias i Ana Duato

 

  / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts

L'oficina de Joaquín Sabina ha reconegut a l'agència Efe que el músic és client del despatx Nummaria, investigat per un frau fiscal de 25 milions d'euros per usar entramats empresarials per defraudar impostos per als seus clients, si bé ha precisat que "ell ho té tot pagat".

"Sí, li porten els comptes a Nummaria, però allà hi ha 400 advocats. Ell ho té tot pagat i ha tingut inspeccions com la resta de la professió", ha assegurat el seu representant, José Navarro, molest amb la "intencionalitat" d'una informació publicada aquest dijous per 'El Confidencial', que recorda que els actors Imanol Arias i Ana Duato, tots dos clients del bufet, estan imputats en la causa.

L'article afirma que l'Agència Tributària investiga en l'actualitat les empreses de Sabina i que, des del 2013, el músic "disposa d'una estructura societària creada pel despatx d'assessors fiscals Nummaria per aconseguir suculentes deduccions en els ingressos que obté per actuacions i venda de discos".

POSSIBLE DENÚNCIA PER FILTRACIÓ DE DADES

Això, segons el mitjà digital, li hauria permès "albergar en condicions preferents un patrimoni d'almenys 6.742.959 euros", mentre oculta una part de la seva riquesa. Navarro, que no ha volgut fer més declaracions, no ha descartat interposar una denúncia a l'Agència Tributària per filtració de dades.

S'ha de recordar que Sabina va fer front fa anys a un pagament de més de tres milions d'euros que li va exigir Hisenda, al començar a considerar que les persones que constitueixen societats per facturar com a empreses -fonamentalment, cantants o actors- ho fan amb l'objectiu d'evadir impostos, quan aquest procediment abans es considerava correcte.

En declaracions a Efe el 2015, el cantant i compositor va dir: "Sóc un inútil per a les qüestions administratives, fins i tot per als diners (...) Volia complir amb Hisenda i hi va haver una diferència de criteri, perquè es considerava que no havia de tenir una societat, però és que (...) viatjo amb trenta i tantes persones i hi ha hotels, despeses i assajos".

SALUT I NOU ÀLBUM

Sabina (Úbeda, Jaén, 1949), que va fer front al pagament per poder recórrer la disparitat de criteri en les liquidacions dels seus últims exercicis, es manté a l'espera que es torni a estudiar el seu cas. El seu representante ha aprofitat per negar una altra informació recent, segons la qual "el seu entorn més pròxim es mostra molt preocupat per l'estat de salut", ja que s'estaria "recuperant en un destí secret de problemes relacionats amb el cor i el fetge", després d'haver sigut ingressat durant tres dies a la clínica madrilenya Ruber Internacional.

Notícies relacionades

Segons Navarro, Sabina treballa en l'actualitat en el seu nou àlbum d'estudi en solitari, "que podria estar a punt al febrer", encara que s'està preparant "amb molta calma" per aconseguir "el millor disc possible", de manera que no hi ha una data definitiva de sortida.

"Ara mateix les cançons van sortint. Hi va haver un moment en què Joaquín va pensar que tenia tot el disc i finalment es van rebutjar els temes. Fa tres mesos va escollir Leiva com a productor, i tots dos han estat escrivint junts a Rota (Cadis), amb la intenció que entri a l'estudi a gravar al desembre", ha dit.