ORIGEN DELS PROBLEMES DE 'CUÉNTAME...'

El fang judicial dels Alcántara

La incombustible ficció de TVE no ha xocat amb els audímetres, sinó amb els presumptes delictes fiscals d'Imanol Arias i Ana Duato

tecnicomadrid24877921 television cuentame como paso   ana duato e imanol arias   e

tecnicomadrid24877921 television cuentame como paso ana duato e imanol arias e

1
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO / MADRID

Els problemes que ha tingut la sèrie ‘Cuéntame…’la sèrie ‘Cuéntame…’ per renovar amb TVE tenen l'origen en l'aparició dels noms dels dos principals protagonistes, Imanol Arias i Ana Duato, en els famosos ‘papers de Panamà’. La investigació oberta al maig per l'Audiència Nacional ha tret a la llum fins a vuit delictes fiscals suposadament comesos pel ‘matrimoni Alcántara’ (cinc d'Arias i tres de Duato), que hauria deixat de pagar a Hisenda un total de 2,9 milions d'eurosTots dos en donen la culpa al despatx Nummaria i al seu gestor Fernando Peña,  un inspector d'Hisenda en excedència a qui van confiar els estalvis quan era, precisament, secretari de l'Acadèmia de la Televisió (ATV).

En el cas d'Arias, l'informe denúncia de l'Oficina Nacional d'Investigació del Frau (ONIF) l'acusa d'haver defraudat al fisc 2,1 milions d'euros en cinc exercicis, però a aquesta xifra s'hi podrien unir 2,7 milions més que li reclama Hisenda en virtut d'actes d'inspecció que estan recorregudes. Curiosament, el patriarca dels Alcántara va declarar davant el jutge que va tenir un compte a Suïssa durant 14 anys per fugir del xantatge d'ETA.

“L'amenaça no era només contra mi, sinó contra el meu patrimoni”, va argumentar, en una declaració, les gravacions de la qual va publicar 'eldiario.es'. Els 290.000 euros dipositats a Suïssa van servir al final per a la compra d'una casa a Madrid. En el cas de Duato, l'Agència Tributària l'acusa d'evadir al fisc un total de 794.000 euros en tres exercicis, però l'actriu ha al·legat que no sabia res de les operacions efectuades amb els seus diners per Peña, en qui confiava cegament.

Tot aquest laberint judicial de les dues estrelles de 'Cuéntame...' ha agafat els rectors de TVE amb el peu canviat. La notícia de la querella contra Arias i Duato els va portar al maig a deixar fora de la reunió del consell d'administració de RTVE  la cantada renovació de 'Cuéntame...', malgrat que el Comitè de Compres ja tenia la seva proposta preparada.

Notícies relacionades

En la reunió del juny, celebrada el dia 30, tampoc es va incloure per poder comprovar com evolucionaven els problemes judicials de la parella protagonista. Però la vigília va saltar la notícia de l'acord entre Antena 3 i la productora Ganga per canviar de cadena la sèrie. Això és el que ha obligat TVE a igualar, al final, l'oferta d'Atresmedia i deixar de banda els problemes d'imatge que pot provocar el setge judicial als Alcántara.