LA GRAN CITA DEL POP CATALÀ

Canet Rock, capital de la música catalana

El festival afronta la tercera edició de la seva era moderna amb reclams com Els Pets, Manel, La Gran Pegatina i Els Catarres

rtapounet30289653 canet rock 2015160701162156

rtapounet30289653 canet rock 2015160701162156

1
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

La vocació de Canet Rock, des del seu retorn fa dos anys, és acollir Els grups catalans que més agraden a un públic essencialment jove encara que obert a generacions més adultes que connecten amb l'esperit tradicional del festival. A partir d'aquesta premissa, el programa combina identitats pop, al·lusions a la història i una recta final, rumb a les més altes hores de la matinada, amb agitats ritmes mestissos.

Aquest tercer Canet Rock de la nova era, establert en l'enclavament gairebé mític del Pla d’en Sala, reserva més de 12 hores de música canalitzades a través d'un únic escenari, com en els vells temps i evitant així l'estrès de les actuacions coincidents a la mateixa hora. Seran 16 artistes els que desfilaran a partir de les 17.00 hores, moment en què obrirà el pop de Rupits, guanyadors populars del concurs Sona 9. L'organització espera reunir més de 20.000 persones.

POP I RITMES EXÒTICS

Notícies relacionades

A la tarda, sons de tipus més rocker amb el jove grup valencià Tardor, la fusió jamaicana amb accents soul de Animal i una seqüència pop amb Blaumut, la versió condensada de l'espectacle 'La pols i l’era' (amb Núria Feliu i Lita Torelló), Sidonie amb 'Sierra i Canadà', uns Manel revolucionats a cop d'electrònica i ritmes exòtics amb 'Jo competeixo' i el 30è aniversari d'Els Pets. Entre aquestes últimes actuacions, les falques del cantant popular Miquel del Roig, del Baix Ebre, que oferirà tres breus sessions, i de Josep Maria Mainat, que cantarà 'Homenatge', de La Trinca, en record a les Sis Hores de Cançó.

A mitjanit, el heavy rock de Sangtraït pilotat per dos exmembres del grup, Quim Mandado i Martín Rodríguez, i a partir de llavors, ritmes ballables sense fre i amb accents variables, des de la revetlla multicultural fins al mestissatge combatiu, amb La Gran Pegatina (amb 13 músics en escena), La Raíz, Itaca Band, Aspencat i Els Catarres. Fins a la sortida del sol i més enllà.