Berta Noy, nova directora editorial d'Ediciones B

Després de 20 anys d'experiència en el sector s'incorpora a l'editorial de Grup Z

 

  / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Ediciones B, de Grup Zeta, compta amb una nova directora editorial. Es tracta de Berta Noy Falcó, una professional amb gran experiència i prestigi en el món de l'edició de llibres, en el qual ha treballat els últims 20 anys. Berta Noy substitueix en el càrrec Ernest Folch, que ha passat a dirigir el diari 'Sport'.

Notícies relacionades

Llicenciada en Filosofia per la Universitat de Barcelona, va cursar estudis superiors de llengua anglesa. El 1996 va entrar a l'agència literària Sant Jordi Asociados; el 1997 es va incorporar a l'editorial Planeta, on va exercir, primer, com a editora de llibre infantil i, després, com a responsable del departament de ficció internacional. L'any 2011 es va traslladar a l'editorial Espasa com a responsable de ficció nacional i internacional i va tornar a Planeta el 2013, per ocupar-se un altre cop de la ficció internacional. Ha sigut responsable directa de la publicació a Espanya d'autors de gran rellevància comercial com Dan Brown, Paulo Coelho, Sylvia Day, Marc Levy, J.J. Benítez o Federico Moccia, entre d'altres.

Berta Noy és professora del Màster d'edició de la Universitat Pompeu Fabra i, com a escriptora, ha obtingut premis literaris per diferents novel·les i llibres de literatura infantil i poesia catalana.