Bryan Cranston fa 60 anys: sis treballs imprescindibles

L'intèrpret del llegendari Walter White a 'Breaking bad' és un actor camaleònic al qual podrem veure a l'abril en la pel·lícula 'Trumbo'

2
Es llegeix en minuts

Bryan Cranston, l'actor que va donar vida a Walter White en l'aclamada 'Breaking bad', fa 60 anys. L'intèrpret va néixer el 7 de març de 1956 a Los Angeles i al llarg de la seva vida ha participat en 141 títols, la majoria a la petita pantalla. En una data tan assenyalada, recordem sis dels seus papers més coneguts, tant a la televisió com al cine.

El camaleònic actor va aparèixer en diverses sèries emblemàtiques com 'Canción triste de Hill Street', 'Falcon Crest', 'Los vigilantes de la playa' o 'S'ha escrit un crim'. Més enllà d'aquests petits papers en capítols puntuals, Cranston va comptar amb un paper més rellevant en la divertidíssim sèrie 'Malcolm', que va estar sis anys en emissió. 

A la gran pantalla, algun dels seus treballs més importants han sigut en l'oscaritzada 'Argo', a 'Drive' o en la més recent 'Trumbo', pel·lícula per la qual ha estat nominat a millor actor en l'última edició dels Oscars. A continuació, repassem sis dels seus títols més emblemàtics.

BREAKING BAD

Sense cap mena de dubte la sèrie 'Breaking bad', que va protagonitzar entre el 2008 i el 2013, el va catapultar a la fama. La seva interpretació de Walter White, el professor de química convertit en 'capo' de la droga, li ha valgut nombrosos reconeixements, entre ells el Globus d'Or a millor actor de sèries. Heisenberg, paper amb el qual va aconseguir quatre premis Emmy, el tenim encara viu al cor.


MALCOLM

Uns anys abans, Cranston va donar vida a Hal Wilkerson, l'immadur però afectuós pare de Malcolm, al llarg de les set temporades amb què va comptar aquesta sèrie. Un paper pel qual va ser nominat als Globus d'Or i als Emmy.


DRIVE

El 2011 va treballar amb Ryan Gosling i Carey Mulligan en aquesta pel·lícula de culte. En la pel·lícula dirigida per Nicolas Winding Refn, Cranston dóna vida a l'amo d'un garatge que també fa incursions en el món de les carreres amb el cotxe que pilota l'enigmàtic personatge de Gosling.


ARGO

Cranston va interpretar Jack O'Donnell a 'Argo', un agent de la CIA que supervisa un pla per rescatar sis diplomàtics a l'Iran. La cinta dirigida i protagonitzada per Ben Affleck va aconseguir tres Oscars, entre ells, millor pel·lícula i millor guió adaptat.


LARRY CROWNE

L'actor va donar vida a Dean Tainot, el marit de Julia Roberts, un dropo que està obsessionat amb el porno. Quan el personatge de Roberts s'adona que és un perdedor, comença a veure les coses bones que té Larry, el personatge de Tom Hanks.


TRUMBO

Notícies relacionades

El 22 d'abril s'estrena a Espanya aquest 'biopic' sobre el guionista Dalton Trumbo, encarregat de llibrets com 'Vacances a Roma' o 'Espàrtac', que va veure com se li acaba la carrera el 1940 després de ser acusat de comunista. Aquest paper li va valer la seva primera nominació a l'Oscar en l'última edició dels premis de l'Acadèmia de Hollywood.