El productor de cine González Macho, imputat pel frau dels falsos taquillatges

El 98% dels suposats espectadors d'una de les pel·lícules de l'expresident de l'Acadèmia de Cine corresponen a sis sales propietat d'ell mateix

1
Es llegeix en minuts
EFE / MADRID

El Jutjat d’Instrucció número 18 de Madrid ha imputat l’expresident de l’Academia de Cine Enrique González Macho i el productor Edmundo Gil per suposat frau en les dades de recaptació i d’espectadors de la pel·lícula Rosa y negro per aconseguir subvencions del Ministeri de Cultura condicionades a una xifra mínima de taquillatge. Citant fonts jurídiques, el diari El País assegura que productor i empresari van obtenir 731.900 euros de Cultura. No obstant, segons el BOE, la cinta va rebre 758.675 euros, 58.675 per ajuda general i 700.000 per ajuda complementària.

La investigació s’ha centrat en l’exhibició en sessions matinals de la pel·lícula, una coproducció hispanofrancesa dirigida per Gerard Jugnot i protagonitzada per Juan Diego. Les projeccions, afirma El País, «no es van anunciar mai a les cartelleres dels diaris nacionals» i en aquests «es va simular la recaptació i el nombre d’espectadors». Això suposa que «es van traslladar al Ministeri de Cultura dades d’espectadors falsos per aconseguir la subvenció». Gairebé el 98% dels espectadors van veure la pel·lícula en set sales de projecció, sis de les quals pertanyents al mateix González Macho. 

Temes:

Cine