CINE MUSICAL

Un documental sobre Rumba3 guanya el festival In-Edit

Les històries de Wilco Johnson i Orion s'emporten el premi a millors obres internacionals

1
Es llegeix en minuts

'Rumba 3 - De Ida y Vuelta', de Joan Capdevila i David Casademunt, com a millor obra nacional, i 'Orion: The man who would be king, de Jeanie Finlay, i 'The Ecstasy of Wilko Johnson', de Julien Temple, com a millors obres internacionals, han sigut reconegudes amb els premis de la 13a edició del Festival de Cine Documental Musical Beefeater In-Edit. Aquest diumenge encara hi haurà oportunitat de veure les tres pel·lícules guardonades en la programació de l'esdeveniment.

Notícies relacionades

L'elecció del premiat com a Millor documental nacional, obra de Capdevila i Casademunt, el jurat ha considerat que "en l'actual tessitura política escau reivindicar Rumba3 pel retrat social, decadent i desenfadat d'un grup de música que va saber jugar el seu paper en una Espanya grisa".

Obres que emocionen

El jurat del Millor documental internacional ha decidit premiar dos films concedint el guardó ex-aequo a les històries de Wilko Johnson i Orion. "Són molt diferents. Un ens presenta un desconegut, lluitant per assolir la fama mentre viu a l'ombra de l'home més famós del món. L'altre ens mostra un músic que va aprendre com viure la vida quan va descobrir que aquesta gairebé arribava al seu fi. Considerem que aquests documentals atrauen, emocionen i, el més important, veure'ls és apassionant", han valorat els membres del jurat.