SEGON TÍTOL DE LA NOVA ETAPA DEL CÒMIC, SENSE LA FIRMA D'UDERZO I GOSCINNY

Astèrix tornarà a l'octubre amb 'El papir del Cèsar'

El 36è àlbum de la sèrie, de Ferry i Conrad, transcorrerà a la Gàl·lia

Ex sultum es nentem Romneque viriam ingulto rumus, Catarib

Ex sultum es nentem Romneque viriam ingulto rumus, Catarib

2
Es llegeix en minuts
ANNA ABELLA / BARCELONA

El pròxim 22 d'octubre veurà la llum una nova aventura d'Astèrix i Obèlix, amb la companyia de  tot el seu poblat d'irreductibles gals. En ella «hi haurà batalles, personatges nous», entre ells un romà «molt dolent i enganyós», i, com no podia ser d'una altra manera, no hi faltarà la tradicional poció màgica ni una bona quantitat de «romans per atonyinar». Són alguns dels detalls que aquest dimarts es van revelar amb comptagotes a la premsa, guardant, com és habitual, el màxim secretisme, en una primera presentació a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, a Itàlia. El títol del que serà l'àlbum número 36 de la sèrie creada el 1959 pel dibuixant Albert Uderzo i el guionista René Goscinny, mort el 1977, serà El papir del Cèsar, que augura un paper destacat per a aquest vell enemic dels gals.

Igual que l'anterior volum de la col·lecció, Astèrix i els pictes, publicat l'octubre del 2013, El papir del Cèsar és obra del guionista Jean-Yves Ferri i el dibuixant Didier Conrad, que van afrontar amb èxit el repte d'agafar el relleu dels cèlebres personatges de còmic i dels seus pares, això sí, amb la supervisió d'Uderzo, de 88 anys, que es va mostrar «entusiasmat» amb el nou guió durant la roda de premsa, en la qual va participar a través de videoconferència des de París acompanyat de la filla de Goscinny, Anne.

Ferri i Conrad ja van demostrar a Astèrix i els pictes (títol del qual s'han venut en aquests dos anys 5,4 milions d'exemplars en 24 llengües) que són molt respectuosos amb totes les tradicions i ironies popularitzats per Uderzo i Goscinny. Una d'elles, que es confirma ara, és que Astèrix i Obèlix viatgen a altres terres un de cada dos àlbums, alternativament. Així, si en l'anterior coneixien el país dels pictes, a Caledònia, l'Escòcia romana, a El papir del Cèsar no es mouran de la Gàl·lia. Segons admet Conrad, a l'afrontar per segona vegada un àlbum d'Astèrix, ha intentat «aportar idees sense trair la sèrie», en la qual hi haurà més fantasia que en l'anterior.

Notícies relacionades

PANORÀMIX I CARABELLA/ La nova història, segons van avançar els autors i els editors francesos, Hachette Illustrated i Editions Albert Renè, «serà complexa i emocionant», tractarà «un tema característic de la nostra societat moderna» i en ella tindran papers importants, a més del Cèsar, els personatges de Carabella, Panoràmix i Pneumàtix. I segur que no hi faltaran el gos Ideàfix i el banquet final. Ferri, que ha format un còmplice tàndem amb el dibuixant, va opinar sobre l'estil del seu desaparegut col·lega Goscinny. «És d'una claredat extraordinària i molt subtil. I també d'una gran tendresa».

El 22 d'octubre el llançament es farà simultàniament a nivell mundial i, com en la resta de la col·lecció, serà Salvat l'editorial que el publicarà en castellà i català. Des del 1959 s'han venut 355 milions d'àlbums d'Astèrix arreu del món. ¡Per Tutatis!