ACTE AL LICEU

La Nit de Santa Llúcia entrega els guardons a les lletres catalanes

En la gala, que presenta l'actriu Sílvia Bel, es reparteixen premis tan prestigiosos com el Sant Jordi de novel·la, el Carles Riba de poesia i el Mercè Rodoreda de contes

1
Es llegeix en minuts

La 64a Nit de Santa Llúcia entrega aquest dilluns els vuit guardons a les lletres catalanes aquest dilluns a la nit al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, en una gala batejada 'La llum d'un país'.

Aquesta és la primera edició que l'esdeveniment, organitzat per Òmnium Cultural, se celebra al Liceu, en un espectacle conduït per l'actriu Sílvia Bel i amb música de Marc Timón.

A l'acte hi assistiran, entre altres, el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, i el delegat del Govern central a Barcelona, Fernando Brea.

NOUS PREMIS

La vetllada literària de les lletres catalanes incorpora en aquesta edició el Premi Frederic Roda de Teatre per a textos dramàtics inèdits en català, que està dotat amb 20.000 euros.

Compta amb alguns dels guardons en llengua catalana més prestigiosos, com el Sant Jordi de novel·la, el Carles Riba de poesia i el Mercè Rodoreda de contes.

Notícies relacionades

Fins ara, Òmnium ha revelat que ha atorgat el Premi Òmnium de Comunicació al programa '30 minuts' de TV-3 pels 30 anys d'història i la seva trajectòria de reflexió i anàlisi, segons l'entitat cultural, que l'hi entregarà en la gala.

També ha fet públic que ha atorgat el Premi Internacional J. B.Cendrós 'ex aequo' a l'escriptor gallec Suso de Toro i al periodista francès Henry de Laguérie pels articles del primer i el treball com a corresponsal a Barcelona del segon.