'STEALING BANKSY?'

Subhastat grafits de Banksy sense el seu consentiment

Les obres han estat arrencades de la paret i restaurades posteriorment

Imatges del projecte ’Stealing Banksy?’ on es pot veure com s’arrenquen les obres de l’artista dels carrers londinencs. / periodico

1
Es llegeix en minuts
CLAUDIA FRONTINO / Barcelona

Vuit de les famoses pintures de l'artista urbà Banksy ja no dormen al carrer. Extrets de les parets originals, els grafits són ara a la sala d'un hotel de Londres, on seran subhastats. Les licitacions han començat aquest matí i duraran fins diumenge. 

'Stealing Banksy?' és una iniciativa de la companyia Sincura Group, dedicada a oferir serveis vip i que pretén "explorar les qüestions socials, jurídiques i morals que envolten la venda de l'art de carrer."

Notícies relacionades

Banksy, a la seva pàgina de Facebook, ha assegurat que la subhasta no té el seu consentiment i s'ha mofat de la iniciativa: "L'exhibició no té res a veure amb mi i crec que és fastigós que la gent pugui anar mostrant art a les parets sense demanar permís".

Una de les pintures més conegudes de Banksy és la de 'No ball games'. La imatge de dos nens que miren al cel esperant que caigui una pilota imaginària encapçala la subhasta, amb un preu que podria arribar als 600.000 euros.