COMIAT AL GENI DEL FLAMENC

Milers de persones donen el seu últim adéu a Paco de Lucía a Algesires

El guitarrista serà enterrat avui al cementiri antic de la seva localitat natal

Algesires ha acomiadat aquest dissabte el seu fill predilecte. / EFE: JORGE ZAPATA / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Milers de veïns han visitat durant aquest dissabte a la matinada la capella ardent instal·lada a l'Ajuntament d'Algesires (Cadis), on descansa el cos de Paco de Lucía, el geni del flamenc que va morir dimecres a Mèxic als 66 anys.

El cos del guitarrista va arribar a la ciutat gaditana cap a les 12.45 de la nit, a la sala de plens de la Casa Consistorial, on s'ha instal·lant la capella ardent i on no han parat d'arribar veïns i personalitats de diferents àmbits, que volen donar el seu últim adéu al mestre. També està prevista l'assistència a la capella ardent de la presidenta de la Junta d'AndalusiaSusana Díaz, al voltant del migdia.

A les 12.30 hores, segons ha informat el consistori en un comunicat oficial, està previst que es traslladi el fèretre des del saló de plens fins a l'església de Nostra Senyora de la Palma, ubicada a pocs metres de la casa consistorial. A les 13.00 hores començarà la missa de cos present i posteriorment, ja en la intimitat, Paco de Lucía serà enterrat al cementiri antic de la seva localitat natal, amb els seus pares.

"Amor i respecte" de tots els seus veïns

Notícies relacionades

L'alcalde d'AlgesiresJosé Ignacio Landaluce (PP), ha agraït a la ciutadania "l'amor i el respecte" a una figura tan gran com el guitarrista, i s'ha posat, des del primer moment, a disposició de la família perquè tot el que es faci en honor del veí més universal de la localitat sigui "humil i gran" com era ell.

L'Ajuntament d'Algesires ha hagut d'habilitar el tercer llibre de firmes en què els veïns bolquen les seves condolences per la mort de Paco de Lucía, ja que els dos anteriors ja s'han esgotat.