Els hereus de la saga 'Crepuscle'

'Cazadores de sombras' intenta emular l'èxit planetari de Bella i el vampir Edward

El director Jeff Nichols narra la vida d'un home que fuig del món a 'Mud'

TRÀILER: ’Mud’ / YOUTUBE

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

Després de l'èxit planetari (pel que fa a taquilla) de la saga 'Crepuscle' ara arriba una altra saga literària convertida al cine que intenta copiar el model. Basada en les novel·les de Cassandra Clare, 'Cazadores de sombras: ciudad de hueso' té per protagonista una jove que, a diferència de 'Crepuscle', no és cap lànguida enamorada sinó una aguerrida novaiorquesa (Lily Collins, filla de Phil Collins) que descobreix que té poders per veure éssers malignes d'un altre món i combatre contra ells.

La següent estrena de la setmana també està basada en un llibre (un còmic): 'Kick-Ass 2. Con un par'. Firmada per Jeff Wadlow, la seqüela mostra com els dos protagonistes segueixen preparant-se per lluitar contra el crim. No obstant, mentre el tutor d'ella (Mindy) li demana que se centri en l'institut, Dave s'uneix a Justícia Eterna, grup d'herois liderat pel personatge a qui dóna vida Jim Carrey.

Mentrestant, Michael Bay deixa de banda els seus 'Transformers' i estrena 'Dolor y dinero', amb Mark Wahlberg, Dwayne Johnson i Anthony Mackie. Basada en fets reals i ubicada a Miami als anys 90, la pel·lícula narra com un grup d'entrenadors personals intenten perseguir el somni americà, però acaben atrapats en una trama criminal.

La comèdia romàntica de la setmana és 'Un trocito de cielo', que, protagonitzada per Kate Hudson i Gael García Bernal, narra com una atractiva jove que ha viscut sense creure en l'amor canvia d'opinió quan el seu metge li diagnostica una greu malaltia.

Aquest cap de setmana tenim diverses estrenes de cine independent. Un d'ells ve dels EUA i està firmat per Jeff Nichols ('Take Shelter'): 'Mud' narra la història de dos xavals que troben, amagat en una illa, un misteriós home anomenat Mud (Matthew McConaughey) que ha matat un home per protegir l'amor de la seva vida. El segon és la tercera pel·lícula de la trilogia dirigida per l'austríac Ulrich Seidl, 'Paraíso: Esperanza' en què explica la història de Melanie, de 13 anys, i el seu primer amor. La protagonista viatja amb un grup de joves a un campament d'estiu situat a les muntanyes d'Àustria amb l'objectiu d'aprimar-se. I des de Dinamarca arriba 'The act of killing', fascinant documental que, d'una manera molt original, narra el cop d'estat a Indonèsia el 1965, on milers de comunistes, reals o presumptes, van ser assassinats per esquadrons de la mort.

Notícies relacionades

Mentrestant, per als fans de One direction, s'estrena 'This is us', el documental en 3D que, amb guió i direcció de Morgan Spurlock, analitza l'exitosa banda musical britànica d'adolescents.

També al públic més jove està dirigida 'Epic, el reino secreto', cinta d'animació dirigida pel realitzador de 'Ice Age', Chris Wedge, i en què explica la interminable batalla entre les forces del bé, encarregades de mantenir la vida, i les forces del mal, que pretenen destruir-la.