Tema de diumenge

El complex escenari postelectoral

EL PERIÓDICO abordarà les opcions obertes després de les eleccions a Catalunya

1
Es llegeix en minuts
El complex escenari postelectoral

Les eleccions del passat dia 12 a Catalunya van dibuixar una paradoxa: si bé hi va haver un guanyador clar, el PSC liderat per Salvador Illa (per primera vegada, en vots i en escons), la construcció d’una majoria de govern estable sembla complicada i llarga en el temps.

Aquest diumenge abordarem quines són les opcions dels dos candidats que s’han postulat per presidir la Generalitat: el mateix Illa i el cap de cartell de Junts, Carles Puigdemont, que malgrat haver quedat reforçat com a líder del camp independentista tampoc pot exhibir una majoria suficient per governar.

Una de les raons per a això ha sigut el fort càstig electoral patit pel seu rival, ERC, sumit en una crisi interna després de l’anunci de retirada dels seus líders (el president de la Generalitat, Pere Aragonès i els màxims responsables del partit, Oriol Junqueras i Marta Rovira) i la convocatòria d’un congrés que redefineixi el rumb de la formació. Analitzarem qui és qui en la pugna per controlar el futur dels republicans.

Robatori de coure

Aquesta setmana Entendre-hi més aborda el problema del robatori de coure. Un incident diumenge passat va paralitzar la mobilitat ferroviària a Catalunya i va posar en risc el desenvolupament de la jornada electoral.

Notícies relacionades

Per saber per què s’han incrementat les sostraccions d’aquest material, el suplement dominical analitza les causes d’aquests robatoris, mira d’identificar-ne els autors i es pregunta pel destí del metall. I ho fa tant respecte a Espanya com a altres països, on també hi ha preocupació per aquests contratemps.

En altres continguts, es posa també el focus en la nova era de l’NBA femenina, en els estudis científics sobre les teràpies de transició de gènere i en les opcions que s’obren per a l’oposició política a Veneçuela..