Jeff Nichols: "No aspiro a ser Malick, em conformo sent jo mateix"

El director de 'Mud' confessa que li tant agrada 'Els goonies' com 'Males terres'

Jeff Nichols, director de la pel·lícula ’Mud’.

Jeff Nichols, director de la pel·lícula ’Mud’.

1
Es llegeix en minuts
FERNANDO GRIMALT / Madrid

Jeff Nichols. La seva tercera pel·lícula suposa un canvi de to. Si 'Shotgun stories' (2007) era la versió rural d'una tragèdia shakespeariana i l'aclamada 'Take shelter' (2011) funcionava com a estudi d'una psique en procés d'autodestrucció, 'Mud' s'acosta a la llum a través d'un reconfortant retrat d'iniciació adolescent.

Al ser preguntat per si havia tingut la intenció de fer una pel·lícula optimista, Nichols confessa: "En realitat no crec que 'Shotgun stories' o 'Take shelter' fossin pel·lícules tan pessimistes. Hi ha esperança en totes dues. Sí, s'ha de buscar a fons, però hi és. Sovint els crítics esperen dels cineastes que siguem una simple etiqueta, però no ho som. Som individus complexos. A mi m'encanten 'Els goonies' tant com 'La llegenda de l'indomable' o 'Males terres'. Cadascuna de les pel·lícules que he fet expressa una part específica de la meva personalitat".

Notícies relacionades

Des que va fer la primera pel·lícula comparen Jeff Nichols amb Terrence Malick. El director de 'Mud' treu ferro a l'assumpte: "El que fa ell és extremadament especial, i el que faig jo és simplement explicar una història de manera que s'entengui. No aspiro a ser Terrence Malick, em conformo sent jo mateix".

>> Llegiu l'entrevista completa amb Jeff Nichols a e-Periódico