Crònica

Aerosmith, amics per sempre

El grup va exhibir cohesió en un còmode 'grans èxits' al Sant Jordi

1
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

Aerosmith ha descobert que, en el rock, el públic premia la longevitat i la unitat, i que les escissions (i encara més, del cantant) es paguen. Així que només uns mesos després de tirar-se els plats pel cap, Steven Tyler i Joe Perry van escenificar diumenge al Palau Sant Jordi el seu retrobament harmònic amb un grans èxits més orientat al públic que els va descobrir en l'era MTV que als fans de línia dura. Ple a la sala, amb 18.000 persones, el doble que en les seves visites dels 90, els seus anys d'esplendor.

Una nit de déjà vu indubtable per a qui hagués vist el grup llavors. Per als altres, fàcilment més de la meitat de l'aforament, la col·lecció de singles d'èxit, interpretada amb ofici i intensitat, era just el que esperaven. Començar amb Love in an elevator és aclarir dubtes des del minut u. De les 19 cançons, només set eren dels 70.

Notícies relacionades

EDAT D'OR MADURA / Van caure gairebé tots els senzills de la seva edat d'or madura: Eat the rich, Pink, Livin' on the edge, Rag doll... Balades melodramàtiques (What it takes, Cryin', I don't want to miss a thing, aquesta amb imatges de Liv Tyler, filla del cantant, a Armageddon) i més d'un tic susceptible de revisió: solo de bateria, llarguíssim moment Perry combinant la guitarra i un theremin, i una abusiva seqüència bluesística amb Baby please don't go, innecessària per a una banda amb tant material propi.

La complicitat amb els fans veterans va arribar al final: Draw the line, Dream on, Walk this way i Toys in the attic. Perry es va acomiadar del públic amb una frase irònica: «Esperem tornar, i fer-ho amb el nostre cantant». Senyor Tyler, no faci bogeries.