Loquillo estrena en exclusiva a EL PERIÓDICO el videoclip de 'Tatuados'

Daniel Etura firma aquest clip ambientat en els antics xous de la televisió americana

Loquillo & Nu Niles estrenen el videoclip de ’Tatuados’. / Loquillo & Nu Niles

1
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL/ BARCELONA

Loquillo estrena a EL PERIÓDICO el seu nou videoclip, realitzat per Daniel Etura, el mateix que va firmar el seu anterior clip, 'Piratas'. En aquesta ocasió la cançó elegida és 'Tatuados', un altre dels temes que integren el seu últim llançament, 'Código rocker' (Warner). Un àlbum en què el Loco repassa la seva carrera, acompanyat amb solvència per la banda de rockabilly Nu Niles.

"El videoclip de 'Tatuados' està inspirat en els antics xous de la televisió americana, especialment en el programa d'Ed Sullivan de la seva etapa dels anys 50. L'època en què es feien els programes en directe amb plans molt llargs i una realització bàsica", descriu Daniel Etura. Atenció a l'aparició de Sabino Méndez exercint de presentador.

Vores velades

Notícies relacionades

"Aquest clip de Loquillo té més ritme, però intenta conservar l'essència original --afegeix Etura--. A nivell de fotografia, també s'ha intentat emular la textura de llavors tan particular d'una emissió en directe, que només quedava registrada en cel·luloide. Una textura molt especial --subratlla--, amb les vores més fosques i velades, i que ara ens agrada tant veure als vídeos moderns".

Etura és responsable de clips com el de 'Ritual', de M Clan, 'Las serpientes', de Second, i, sobretot, '¿Quién se acuerda de mí?', de Le Punk. Amb Loquillo ja va coincidir anteriorment, firmant la gravació d'El hombre de negro', amb col·laboracions d'artistes com Bunbury, Urrutia i Calamaro.