MUNDIAL DE MOTOGP

Àlex Márquez va caure, a Austin, perquè va vomitar dins del casc

  • El germà d’en Marc, quart del Mundial, es va trobar malament, de sobte, en plena carrera, quan lluitava per una de les tres places del podi i la caiguda va ser perquè, en aquest revolt, es va posar a vomitar

Àlex Márquez va caure, a Austin, perquè va vomitar dins del casc

ALEJANDRO CERESUELA

1
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El bicampió del món català Àlex Márquez, que s’ha convertit en una de la grans sorpreses del Mundial de MotoGP des que pilota una de les guanyadores Ducati ‘Desmosedici’ de l’any passat, concretament la de l’italià Enea Bastianini, va viure ahir, en la carrera a l’esprint del Gran Premi dels Estats Units, guanyada, de nou, com a Portimao (Portugal), pel campió italià ‘Pecco’ Bagnaia, un episodi molt desagradable i dolorós, que va provocar que caigués quan lluitava amb Àlex Rins (Honda, 2n), Jorge Martín (Ducati, 3r) i Aleix Espargaró (Aprilia, 4t) per una de les dues places de podi que quedaven.

El ‘germaníssim’ va anar a terra a mitja carrera, en la volta 5, i la caiguda no va ser provocada per un error en el pilotatge o, sí, però fruit del fet que, de sobte, es va començar a trobar malament, malalt, sobre la moto i va acabar vomitant al casc, just en el moment de traçar aquest revolt. «A mitja carrera m’he començat a trobar una mica malament de la panxa i just quan he caigut en aquesta frenada he vomitat», va explicar el mateix Àlex. «El cos ha entrat en col·lapse, alguna cosa se m’ha posat malament del menjar tot i que he menjat el mateix de sempre».

Quart del Mundial

Notícies relacionades

«Sigui pel que sigui he vomitat, he deixat anar el fre i, al tornar a donar gas, he entrat massa inclinat en l’àpex. Després, al tornar al box, he tornat a vomitar», va continuar explicant el germà petit de Marc Márquez. No obstant, Márquez és positiu si pensa de cara a la carrera d’avui, diumenge. «Serà una carrera llarga i dura. Si se’m passa aquesta indisposició, m’hi continuo veient davant, tinc ritme per ser amb els millors. I res, a millorar la sortida, que és el punt clau. El format llarg, pel que hem vist en els lliures 3, em dona alguna cosa més».

De moment, transcorregut el GP de Portugal, el de l’Argentina i dissabte el dels Estats Units, el petit dels Márquez Alentà és quart del Mundial de pilots, amb 33 punts, per darrere dels italians Marco Bezzecchi (54), líder encara, ‘Pecco’ Bagnaia (53) i el francès Johann Zarco (35).