GP DE LA GRAN BRETANYA

Espargaró sobreviu a una caiguda que va tenir el Mundial amb l’ai al cor

  • El veterà líder d’Aprilia, l’únic pilot que pot complicar-li la conquesta del segon títol a Quartararo, sortirà molt tocat demà, però va poder acabar el seu somni a Silverstone

  • Zarco lidera una graella on hi ha fins a cinc possibles guanyadors més: Viñales, Miller, Quartararo, Bagnaia i el gran dels Espargaró, si bé sortirà molt tocat

Espargaró sobreviu a una caiguda que va tenir el Mundial amb l’ai al cor

ALEJANDRO CERESUELA

4
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Doncs sí, ahir es podia haver acabat, virtualment, el Mundial de Moto GP. A les 13.34 hores d’Anglaterra, ja saben, una hora menys a Espanya, Aleix Espargaró, l’heroi d’aquesta temporada, va saltar pels aires, catapultat per la seva fastuosa Aprilia, a gairebé 200 km/h, a la corba 12 del traçat de Silverstone, i va aterrar sobre el dur asfalt, gairebé dret.

Ahir, quan encara quedaven 22 minuts i 58 segons perquè acabés l’entrenament decisiu, l’anomenat FP4, aquell en què pilots i equips proven tot el que posaran en carrera, el gran dels Espargaró, de 33 anys, es va colpejar ¡per sort no se’l va trencar! el calcani del peu dret.

Ahir, quan començaven a decidir-se les posicions de la graella d’avui (14.00 hores, DAZN i Movistar), el perseguidor de Fabio Quartararo, campió i líder de Moto GP, va mantenir viu el campionat de miracle i espera reduir avui, sí, sí, avui, els 21 punts que el separen del ‘Diablo’.

Quartararo, serè

Ahir, sí, Quartararo va estar a punt de començar a decorar la vitrina de casa seva amb un segon títol. Ara, haurà de seguir lluitant-lo. «Mai em fixo en els altres. Sé que si soc campió és pels meus mèrits, perquè lluito cada carrera per guanyar. És evident que, ara, observo més que mai el meu amic Aleix, ja que està fent una gran temporada, però aquí, a Silverstone, malgrat la sanció que he de complir, sortiré a guanyar i no pensaré en el campionat. Queda massa i, sí, li desitjo el millor a l’Aleix», va dir Quartararo.

No cal dir que Quartararo no creu comparable el càstig que ha de complir en les tres primeres voltes (haurà d’allargar la seva trajectòria en una de les corbes de Silverstone, traçant-la per un vial paral·lel, mentre els altres segueixen per la pista i «perdré més, molt més, d’un segon») a la lesió d’Espargaró. En realitat, l’Aleix, que ahir, al final, no va fer declaracions ja que es va sotmetre a un llarg tractament a la clínica mòbil del circuit, va tornar al box, va agafar la segona moto i va fer una volta de rècord per posar-se en segona fila de sortida, precisament al costat de Fabio Quartararo, que només el va superar per 28 mil·lèsimes, i ‘Pecco’ Bagnaia, l’altre gran favorit al títol.

Tots volen guanyar

A veure, el cas és que el Mundial torna, després d’un mes llarg de vacances, calent, calent. Queden 9 carreres i 225 punts en joc. I avui, davant, arrenquen sis pilots amb gana de victòria. La ‘pole’ va ser de Johann Zarco, de 32 anys, doble campió de Moto 2, que buscarà el primer triomf en Moto GP. «Ha d’arribar ¡ja!, m’ho estic mereixent».

Al seu costat, el millor Maverick Viñales, que sap que, ara sí, rebrà aviat el premi a la seva refundació: «Aquest és un món que va a 350 km/h, però només treballant serenament i pausadament pots aspirar a l’èxit. Aquesta és una gran oportunitat i sortiré a buscar-la, però vull que tot surti natural, sense forçar, sense acceleracions absurdes». Completa la primera fila Miller, que es vol acomiadar de Ducati (l’any que ve torna a KTM, com Pol Espargaró) amb una altra victòria.

I, a segona fila, ni els explico: els tres autèntics candidats al títol. El ‘Diablo’, que demana a l adirecció de carrera que li marqui «la volta de càstig» el més tard possible, és a dir, a partir del tercer gir, «així tindré temps d’escapar-me una mica o d’obrir el pilot, de manera que, quan torni a la pista, tingui prou forat per no ficar-me en embolics». Però, repeteixo, res de conservar, surt a guanyar.

Bagnaia, molest

Al seu costat, al mig, un irregular Bagnaia, que acaba de sentir dir els seus caps dir que ¡tant de bo!, l’any vinent, Àlex Márquez, que pilotarà per a Ducati, «li expliqui meravelles de la seva Desmosedici al seu germà Marc», per poder-lo fitxar. Així que ‘Pecco’ es vol reivindicar davant els que pensen (bé, ho pensa tot el pàdoc) que MM93 és molt millor que ell.

Notícies relacionades

I completant aquesta segona fila de buscadors de títols, hi haurà Aleix Espargaró, millorat, se suposa, del seu fort cop («em temo que aquesta nit li sortiran més cops», va dir el doctor Ángel Charte, l’àngel de la guarda dels pilots), guanyador a l’Argentina i amb 5 podis en 11 carreres. Repeteixo, finalment, no va parlar amb la premsa, però és segur que hagués dit que sortirà a donar-ho tot, perquè no pot malgastar cap oportunitat d’acostar-se al ‘Diablo’.

Com diu el seu company Viñales, «l’Aleix està en mode persecució, no té res a perdre, ha d’anar a totes, com jo, com tot Aprilia».