MUNDIAL DE MOTOGP

Marc Márquez: «He guanyat amb motos pitjors»

  • El vuit vegades campió del món reconeix estar travessant un moment difícil quant a la seva adaptació a la nova Honda, però està convençut que «amb la feina de tots tirarem endavant, només cal esperar el nostre moment»

Marc Márquez: «He guanyat amb motos pitjors»

ALEJANDRO CERESUELA

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Tothom es pregunta què li passa a Marc Márquez. Tothom creu que la seva irregularitat és conseqüència de les múltiples lesions. Res d’això. Márquez està lluitant contra una Honda RC213V que provoca molts dubtes, poc competitiva i, sobretot, que no s’adapta al seu pilotatge agressiu, determinant, incisiu. Quan li preguntes si, ara que sembla recuperat de tots els problemes físics, inclosa la diplopia, el sorprèn no tenir una moto guanyadora, el vuit vegades campió del món respon amb la sinceritat de sempre: «Et seré sincer: no tots els problemes són de la moto, no. He guanyat amb motos pitjors que aquesta».

Aquest és l’autèntic Marc Márquez, el pilot que no es rendeix mai i que pensa treballar per millorar i fer el salt en els pròxims mesos. «Ara estem intentant colar-nos en el top-5, és molt difícil, per no dir que impossible, guanyar a Jerez o pujar al podi. Sent realistes, la nostra posició seria entre els 10 primers, del quart al sisè, seria un bon resultat. No tenim la velocitat de Fabio (Quartararo, Yamaha) ni la de ‘Pecco’ (Bagnaia, Ducati), però no penso llançar la tovallola».

Esperar el seu moment

Márquez recorda que l’any passat, quan va tornar, també va patir amb aquella Honda. «En aquella ocasió, com ara, tot depenia del circuit en què corríem, com passa ara. Vaig poder fer un bon resultat a Austin, però...encara està lluny Alemanya o Aragó, però cal continuar treballant molt, molt dur, continuar evolucionant la moto i esperar el nostre moment, que arribarà sens dubte. Repeteixo, això és qüestió de tots, de la fàbrica, de l’equip i de mi, però jo no soc ara qui millor traça, qui millor frena, qui millor plega a les corbes, així que hem de millorar tots a l’uníson i en això estem».

Márquez avui ha hagut de recórrer a seguir algun dels pilots més ràpids a Jerez per poder posar-se entre els 10 primers i saltar directament a la Q2, a la recerca de la ‘pole position’ i, una vegada allà, també en va seguir d’altres per acabar a segona fila de la graella de sortida del Gran Premi d’Espanya de demà (14.00 hores, Movistar, DAZN i TVE). Primer va seguir Jack Miller (Ducati), a qui li va agrair l’ajuda i, després, ‘Pecco’ Bagnaia (Ducati), que liderarà la sortida, i Fabio Quartararo (Yamaha).

Un buscavides

Notícies relacionades

«Espero no ser vist com un ‘chiparuedas’, sinó com un buscavides», va comentar al respecte el campió de Cervera. «Un buscavides, que treu petroli on no n’hi ha. En el passat, els anys que jo guanyava la carrera, aconseguia podis, ‘poles positions’ i fins a títols, jo no agafava mania a ningú i n’hi ha hagut uns quants, molts, que em van seguir llavors, són coses del motociclisme i així ho vaig entendre».

MM93 va recordar que «en el 2013, quan vaig debutar a MotoGP, em fixava i seguia Dani (Pedrosa) i Jorge (Lorenzo), perquè després d’altres em seguissin a mi. Els ràpids, ara, són d’altres i em toca a mi perseguir-los i no només soc jo, no, n’hi ha molts altres que ho fan però, clar, quan ho fa un dels gallets de la categoria es nota més i, a sobre, amb una moto tan cridanera com la Repsol Honda. A més, no és gens fàcil fer una bona tornada darrere d’algú, també cal ser hàbil, no tots els pilots saben fer-ho».