GRAN PREMI D’EMÍLIA-ROMANYA

Triomfa Márquez i Quartararo regna en MotoGP

  • El francès Fabio Quartararo (Yamaha), de 22 anys, que no havia guanyat cap títol, concedeix a França un dels pocs grans ceptres que li faltaven al seu país

  • Marc Márquez (Honda) aconsegueix, després de la caiguda de Bagnaia (Ducati) a falta de quatre voltes, la seva tercera victòria l’any de la seva tornada i ja és el segon vencedor del 2021

Triomfa Márquez i Quartararo regna en MotoGP

ALEJANDRO CERESUELA

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Fracassa ‘Pecco’ Bagnaia, que va rodar per terra quan era líder del Gran Premi de la l’Emília-Romanya. Fracassa Ducati, la fàbrica de Borgo Panigale (Itàlia), que posseeix la millor moto de la graella de MotoGP i continua sense conquerir el títol. Triomfa, en gran, pel broc gros, com un animal, Marc Márquez (Honda), que avui ha guanyat el seu tercer gran premi (Alemanya, EUA i l’Emília-Romanya) l’any de la seva tornada després d’una greu lesió, que el va apartar deu mesos dels circuits. I apoteosi total, única, inoblidable, del francès Fabio Quartararo (Yamaha), que, després de la caiguda de Bagnaia, es va proclamar automàticament nou i flamant campió del món, el seu primer títol, als 22 anys, després de 116 carreres i set temporades al Mundial, dues carreres abans del final de la campanya, ja que encara falten els grans premis de l’Algarbe (Portimao, Portugal) i València.

Quartararo, que tots anomenen el ‘Diable’, li ha donat a França un dels poquíssims títols, ceptres, campionats que li faltaven a un dels països més esportius del món, ja que els francesos havien sigut campions de les petites categories i, per descomptat d’F1 i rallys, però mai de 500 cc i MotoGP. Quartararo, un noi massa divertit i poc disciplinat en els seus primers anys al Mundial, ha demostrat, en els últims anys, fer un canvi brutal fins a l’extrem que el ‘Diable’ ha sigut l’únic que ha sigut capaç de puntuar en totes, totes, les carreres del campionat en totes les categories.

Doblet de Repsol Honda

La segona carrera a San Marino, que també ha sigut la del comiat de Valentino Rossi (Yamaha), estava sent dominada, molt còmodament, per Bagnaia i Márquez (Honda), que ha anat sempre, sempre, molt enganxat a ‘Pecco’, tant que fins i tot va aconseguir posar-lo nerviós i provocar la seva caiguda a quatre voltes del final. MM93 es va apropiar de la situació i, per primera vegada des del 2017, el ‘team’ Repsol Honda ha aconseguit, amb Pol Espargaró en segona posició, un doblet al podi del Mundial.

Márquez va creuar la meta dret sobre la moto i assenyalant, amb la mà esquerra, l’húmer del braç dret, el fet malbé, l’operat tres vegades i el que l’ha mantingut apartat de la pista gairebé un any sencer. Era la demostració que cada vegada se sent millor tot i que ell continua pensant que el seu ple rendiment encara tardarà a arribar.

La felicitat d’MM93

Notícies relacionades

El guanyador de la carrera d’avui, Marc Márquez, va reconèixer la seva immensa felicitat i va confessar que, sense ser un circuit d’esquerres, «ha sigut la carrera més important de l’any, guanyar en un traçat a dretes, que són els circuits que més em costen, em fa molt feliç i em donarà molta confiança per a les dues últimes carreres i la pròxima campanya. Soc molt feliç, doncs ‘Pecco’ anava estratosfèric i no sé com vaig poder mantenir-me allà amb ell. Sí, és veritat que jo el pressionava, però ‘Pecco’ ha sigut excepcional i, just quan jo ja havia ja gairebé renunciat a passar-lo, va caure incomprensiblement. Però, bé, avui és el dia de Fabio (Quartararo), que ha fet un any únic i que es mereix, per molt, aquest títol. Tant de bo l’any que ve puguem lluitar-li, de nou, el títol». Márquez, que ve de la lesió, ja és, amb els seus tres triomfs, el segon pilot amb més triomfs després de Quartararo.

«Només puc dir que encara continuo sense creure-m’ho, em sento increïblement feliç, tota la meva família és aquí i, la veritat, l’únic que puc dir és, al marge de ser el meu somni, ho ha sigut de tots els que m’han ajudat al llarg de tota la meva vida», va comentar Quartararo al ‘corralet’, on va rebre la felicitació d’MM93 i de tots els presents, doncs Bagnaia ja l’havia felicitat a l’arribar al ‘pit lane’, procedent de la pista, abans de pujar al podi. ‘Pecco’ va deixar el box de Ducati, va sortir al carril del ‘pit’ i es va abraçar al nou campió.