MUNDIAL DE MOTOGP

Bagnaia derrota un extraordinari Márquez a l’Aragó

  • El pilot italià aconsegueix per a Itàlia la seva victòria núm. 250 en MotoGP i aconsegueix el seu primer triomf en la màxima categoria després de respondre a sis atacs despietats de Marc

  • «Hi havia gent que deia que no tornaria ja mai més el millor Marc Márquez, doncs soc aquí, arriscant fins a l’última corba després de dues caigudes», va assenyalar orgullós Márquez

Bagnaia derrota un extraordinari Márquez a l’Aragó

EFE / JAVIER CEBOLLADA

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Era el dia de ‘Pecco’ Bagnaia, que buscava, no només la seva primera victòria en MotoGP, entre els grans, amb la millor moto de la graella, la Ducati ‘Desmosedici’, sinó, també, el triomf núm. 250 d’Itàlia en la categoria reina. Però era un dels circuits preferits, allà va guanyar cinc vegades, de Marc Márquez (Honda), un traçat d’esquerres en el qual es gira al revés que les agulles del rellotge (en aquest tipus de circuit ha guanyat el 70% de les carreres), cosa que també li encanta al campioníssim de Cervera (Lleida).

I tots dos se’n van anar, es van escapar, tot just apagar-se el semàfor i això que si Bagnaia sortia des de la ‘pole’, MM93 arrencava des de la segona fila però, ja en la perillosa i dura primera corba de Motorland, el català ja era segon per davant de Jack Miller (Ducati) i Aleix Espargaró (Aprilia), a qui un formidable Joan Mir, campió, l’any passat, amb Suzuki, li va birlar el seu segon podi consecutiu amb la modesta moto de Noale.

La gran parella

Hi va haver més carreres per darrere de la parella Bagnaia-Márquez que per davant, on els dos grans rodaven com rellotges, distanciant-se amb enorme eficàcia i habilitat del pilot de perseguidors, arribant tots dos amb més de quatre segons a les cinc últimes voltes, en les quals el fabulós líder d’Honda va posar en acció tot el memoritzat, en les 15 voltes anteriors, darrere de Bagnaia i en presència de 13.578 espectadors.

Pot ser, i ja va passar anteriorment, que Marc Márquez recordés els seus duels amb el també italià Andrea Dovizioso, també cap de Ducati, i medités repetir alguna d’aquelles atrevides maniobres sabent, per descomptat, que ‘Dovi’ també el va guanyar en més d’una ocasió.

I tot va ser enorme, espectacular, prodigiós, preciós, vistosíssim. Durant tres voltes, els tres últims girs, el que van protagonitzar Bagnaia i Márquez va ser digne del millor motociclisme dels últims anys. El Marc ho va intentar fins a sis vegades, en diferents corbes i l’avançament del català sempre va ser contestat, a l’instant, en metres, amb coratge i una magnífica Ducati, aconseguint al final la primera victòria de la seva vida en MotoGP, en el seu gran premi núm. 42, lluitant contra un campioníssim que sumava 139 carreres i 57 triomfs en MotoGP.

El millor Márquez

Tot va estar al nivell dels millors pilots del món i la carrera demostra que Bagnaia pot ser, per descomptat, un candidat al títol (Fabio Quartararo ha acabat avui en el vuitè lloc) i la prova i la baralla confirma que MM93 està complint el promès: està tornant, no deixarà de caure, arriscar i lluitar, carenat contra carenat, per ser el del 2019, cosa que ha sigut avui, a Motorland, un gran, un immens, algú que, malgrat tot, mai descartarà lluitar per la victòria. Aquests sis intents de superar Bagnaia així ho demostren.

«Hi havia algú que anava dient per allà que l’antic Marc Márquez no arribaria mai, doncs soc aquí, malgrat el desgast físic, malgrat el desgast del pneumàtic posterior i davant un pilot, ‘Pecco’, que ha fet una gran carrera i no ha comès ni un sol error. Però soc aquí, gairebé el Marc Márquez de sempre, el que, malgrat les caigudes de divendres i dissabte, lluita per la victòria fins a l’última corba», va comentar Márquez abans de pujar al podi. «He disfrutat molt, molt, estic molt feliç i molt orgullós del meu equip i del meu comportament. He disfrutat molt, molt, i, malgrat que, durant el cap de setmana he caigut dues vegades, aquí hi ha el Marc de sempre lluitant per tot el que es presenti. El Marc de sempre no desapareixerà mai, mai. Hi ha molta gent per aquí desinformada, dient moltes ximpleries, però l’important és que no t’afecti i continuar treballant dur».

Notícies relacionades

Bagnaia, per la seva banda, ha començat elogiant el Marc, «que ha demostrat ser el campió que és, lluitant per la victòria des de la sortida fins a l’última corba i això és molt bonic i, a més, afegeix mèrit a la meva primera victòria en MotoGP, que la hi dedico a tots, a tots, i no donaré noms per no oblidar-me de ningú, però és, sens dubte, el moment que somiava: guanyar en MotoGP i davant un campioníssim com el Marc. No es pot demanar més, ni ser més feliç».

Mundial de MotoGP: 1. Fabio QUARTARARO (França), 214 punts; 2. ‘Pecco’ BAGNAIA (Itàlia), 161; 3. Joan MIR (Espanya), 157; 4. Johann ZARCO (França), 137 i 5. Jack MILLER (Austràlia), 129.