MUNDIAL DE MOTOGP

Hernández: «Amb el Marc, l’objectiu sempre és guanyar»

  • L’equip Repsol Honda arrencarà aquesta setmana sense el seu campió en els primers tests de Qatar, però espera que el seu pilot estrella torni al més aviat possible

  • «Amb Stefan (Bradl), que va haver de substituir el Marc l’any passat, ens vam adonar que, tot i que sembli fàcil, guanyar és molt difícil», reconeix l’enginyer

Hernández: «Amb el Marc, l’objectiu sempre és guanyar»
4
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El Mundial de motociclisme està a punt de començar. És més, arrenca aquest cap de setmana en el traçat de Losail, a Doha, capital de Qatar, on habitualment comença el campionat de les dues rodes i on aquest any, de nou, se celebrarà el primer doblet, ja que hi haurà Gran Premi de Qatar (28 de març) i Gran Premi de Doha (4 d’abril), les dues primeres carreres de la temporada després dels primers tests aquest cap de setmana en el traçat nocturn qatarià.

A Qatar han començat a arribar els equips de les tres categories, ja que tots ells, tant Moto3 com Moto2 i, per descomptat, MotoGP, celebraran els seus primers i únics assajos de cara a l’arrencada del Mundial. La graella de la categoria reina serà liderada aquesta vegada pel mallorquí Joan Mir (Suzuki), nou i flamant campió del món, ja que al campioníssim d’altres anys, el català Marc Márquez (Honda), els doctors que li van realitzar la tercera i delicadíssima tercera intervenció (11 hores al quiròfan) a l’húmer dret no li van donar permís perquè reaparegués en aquests entrenaments i, potser, ho pugui fer, a finals de mes, a la primera carrera, tot i que sembla molt, molt, difícil.

Tornada a l’activitat

Poc abans de viatjar a Qatar, Santi Hernández, l’enginyer que ha compartit amb Márquez set dels seus vuit títols mundials, va reconèixer que el més important «és que Marc es va trobant, sota la supervisió dels doctors, cada vegada millor i tots esperem el dia que pugui començar a entrenar-se amb una moto i recuperar bones sensacions». Hernández va confessar que, convivint amb el pilot de Cervera (Lleida), «tots tenim clar que, no sabem quan, però l’objectiu continuarà sent guanyar carreres i mirar de conquerir un nou títol».

Hernández va reconèixer que el treball desenvolupat i, sobretot, la convivència de l’any passat amb l’alemany Stefan Bradl, pilot provador que va acabar convertit en el substitut del que llavors era campió, va ser una cosa molt nova per a ell i, sobretot, va provocar sensacions que tenia oblidades. «La passada va ser, sens dubte, una temporada molt complicada, sense tenir el Marc amb nosaltres després de la lesió. Vam aprendre a treballar amb un pilot nou, a canviar mentalitats i sistemes de treball. No va ser fàcil per a Stefan passar de ser provador a fer tota la temporada com a pilot. En el meu cas, puc dir que he après que et sents orgullós d’amb qui estàs treballant i això et fa entendre que difícil que és guanyar per a molts equips. Quan estàs acostumat a guanyar gairebé cada cap de setmana, sembla que això sigui el normal, però quan hem estat aquest any amb Stefan lluitant per sumar punts, t’adones que aquesta és la realitat».

És evident que tant Hernández com la resta de components de l’equip Repsol Honda, especialment el cap de mecànics Carlos Liñán i el seu mecànic de confiança Jordi Castellà, estan desitjosos de retrobar-se amb Márquez al box de l’equip de la firma alada. «El més important és que el Marc pugi a la moto i torni a tenir les sensacions positives que tenia abans de la lesió. Això és el més important. A partir d’aquí, el temps dirà i quan pugi a la moto de carreres, ens donarà totes aquestes respostes. Quan les tinguem, amb un pilot com el Marc, l’objectiu no canvia: intentar guanyar el Mundial».

Agraïment a Honda

Notícies relacionades

Hernández reconeix que, malgrat la lesió de Márquez i la pandèmia, el seu treball ha continuat sent el mateix «tot i que, evidentment, per les restriccions, hem tingut molts menys tests i entrenament, però seguim en contacte diari, tant amb el Marc com amb els enginyers d’HRC (Honda Racing Corporation) per conèixer l’evolució de la nostra moto. Tota, absolutament tota la nostra feina, inclosa la de Stefan (Bradl), és tenir-ho tot a punt perquè, quan torni el Marc, ho tingui tot a punt per poder lluitar per la victòria».

Pocs dies abans d’arrencar, de nou, la seva activitat, Hernández vol agrair al ‘team’ Repsol Honda tot el que han fet pels seus membres en aquesta difícil situació. «Quan era petit m’encantaven les motos i veia per la tele l’equip Repsol Honda, que era el millor equip de MotoGP. Et sents com en un somni realitzat, treballant en el que t’agrada i en el millor equip de MotoGP. Per a mi és un orgull poder treballar amb ells i agraeixo la feina que van fer durant l’any passat, amb una situació tan difícil com la de la COVID, en la que han estat donant suport a tots els treballadors d’HRC. En cap moment ens han fet sentir nerviosos ni preocupats, ens han donat calma i tranquil·litat. Sobretot, donar les gràcies perquè s’han comportat de deu en tot moment».