FELICITACIÓ D’ALTRES CAMPIONS

Marc Márquez compleix 28 anys en la recta final de la seva recuperació

  • El vuit vegades campió afronta amb il·lusió i ja amb un somriure al seu rostre la tornada al saber que l’húmer dret s’ha soldat

  • Els doctors que el van operar per tercera vegada mostren la seva satisfacció per la intervenció, que va durar 11 hores, i va camí de ser tot un èxit

  • El pilot de Cervera (Lleida) i l’equip Repsol Honda no es plantegen data de reaparició i no els inquieta que sigui al març, a l’abril o al maig

4
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Marc Márquez Alentà, vuit vegades campió del món de motociclisme i el gran fenomen del nou segle, fa avui, 17 de febrer, 28 anys. Márquez, la família del qual ha reconegut que és fruit de l’eufòria sorgida després de la conquesta, per part del Barça, de la Champions de Wembley (20 de maig de 1992), celebra el seu aniversari en un dels moments més delicats de la seva vida esportiva junt, potser, amb la lesió ocular que va patir el 2011, que el va mantenir fora dels circuits uns quants mesos.

Però Márquez, que ha rebut avui l’homenatge del seu equip, el ‘team’ Repsol Honda, i d’un munt de grans campions espanyols, entre els quals hi ha Pau Gasol, Rafa Nadal, Mireia Belmonte, Carolina Marín, Ansu Fati, Toni Bou, Mick Doohan i Pol Espargaró, a les xarxes socials, apagarà les espelmes més content que mai des que es va operar, per tercera vegada, de l’húmer dret, ja que els metges li acaben de confirmar que l’os s’està consolidant bé, que la intervenció va camí de ser un èxit, i que, per tant, podrà tornar a pujar a la moto ben aviat i entrenar-se per poder competir en el Mundial de MotoGP, que arrenca, a finals de març, a Qatar.

Sense presses per reaparèixer

Malgrat tot i, segons ha pogut saber El Periódico, de gent molt vinculada al campioníssim de Cervera, ni MM93 ni el seu equip, per més necessitat que tingui de la seva participació després de tot un any desèrtic d’èxits, pensen forçar la reaparició de la seva estrella. «Si no és al març, que no ho serà, serà a l’abril i, sinó, al maig, ja que Márquez no té pressa per tornar. L’important, ara sí, és que ja veu el final del túnel», van assenyalar des del seu entorn.

«Sé que és dur, Marc, però també sé que tornaràs a ser campió i a donar-nos encara moltes alegries»

Pau Gasol / Jugador de bàsquet

Márquez compleix els 28 anys, lesionat, recuperant-se, però a la cresta de l’onada del motociclisme mundial. MM93 atresora vuit títols mundials (125cc, Moto2 i sis de MotoGP), totalitza 82 victòries en totes les categories, 134 podis, 90 ‘poles positions’ (més que ningú) i 73 voltes ràpides en cursa. Márquez es va fracturar l’húmer dret en el primer GP del 2020, a Jerez, quan estava protagonitzant una de les remuntades més històriques. Per poder tornar a pilotar i a causa de les dificultats perquè l’os se soldés, a principis de desembre, va haver de sotmetre’s a una complicadíssima intervenció quirúrgica, a l’Hospital Ruber Internacional, de Madrid, en mans d’un equip metge liderat pel doctor Samuel Antuña i integrat pels doctors Ignacio Roger de Oña, Juan de Miguel, Aitor Ibarzabal i Andrea García Villanueva, que el van operar durant 11 hores.

Fa molt pocs dies, després de la segona revisió, a Madrid, els doctors van confirmar que l’os és ferm i, per tant, Márquez ha pogut començar ja el que es considera la recta final de la seva rehabilitació, tot i que encara queda lluny el dia que pugui tornar a pujar a una moto.

Tothom l’espera

Curiosament, poc abans de fer avui els 28 anys, Márquez ha convocat els seus 2,5 milions de seguidors a Twitter per ajudar un dels patrocinadors que el van ajudar quan era nen, la joieria i fàbrica d’objectes de vidre Seyart, de Cervera, que passa uns durs moments. MM93 va publicar, recentment, el següent missatge: «Els meus amics de l’empresa Seyart de Cervera em van ajudar quan, sent un nen, somiava ser campió del món. Ara ells necessiten ajuda. Entreu a la seva web http://seyart.com tenen joies TOP i regals de vidre làser personalitzat. Ànim, amics!»

«Sé que la teva recuperació està sent llarga i dura, jo també ho he passat, i sé que tornaràs encara més fort»

Rafa Nadal / núm. 2 del món del tennis

Notícies relacionades

El món de les dues rodes està pendent de la tornada de Marc Márquez Alentà i, mentre pilots com el nou i flamant campió, el mallorquí Joan Mir (Suzuki), que ha ocupat el seu tron després d’un superb 2020, assegura que «quan el Marc torni es convertirà en el gran favorit al títol ¡evidentment!», n’hi ha, com l’amabilíssima mare de Valentino Rossi i Luca Marini, la italiana Stefania Palma, que acaba de reconèixer, en una entrevista a ‘gpone.com’, haver patit pel viacrucis que està passant el pilot català.

«És clar que he patit pel Marc, tot i que no sigui fill meu, per descomptat que he lamentat la seva lesió i el fet que ho estigui passant malament», reconeix Palma a ‘gpone.com’. «Els pilots són, abans que res, homes i vaig patir quan va tornar a Jerez, per segona vegada, després de la primera operació al braç de dret. Va ser impressionant veure’l després de només una setmana pujat, de nou, a la seva moto».