LA RESSACA DEL GP DE BRNO

Rossi: «Sense Márquez, tots semblen haver tornat a la vida»

El campioníssim italià, que després del seu podi de Jerez va tornar a aconseguir un gran resultat (5è), creu que el Mundial s'ha tornat boig

«Les KTM feien por. Si Zarco no tira Pol (Espargaró), crec que haguessin aconseguit el doblet», assenyala l'estrella italiana

rozas54408619 rossi valentino  ita   yamaha yzr m1  monster energy yamaha 200809225500

rozas54408619 rossi valentino ita yamaha yzr m1 monster energy yamaha 200809225500 / AFP7 via Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Només es porten tres grans premis i la veritat és que el Mundial de MotoGP s’ha convertit (bé, ja ho era) en un dels grans espectaculars del nou esport aparegut després de la pandèmia del coronavirus, que, desgraciadament, encara dura. Ni tan sols les dues primeres victòries aconseguides, a Jerez, pel francès Fabio Quartararo (Yamaha) han servit per convertir-lo en candidat únic i possible substitut del campioníssim català Marc Márquez (Honda), que s’ha perdut ja tres carreres. El ‘Diable’ va fer ahir un pas enrere i va demostrar que també té molts punts febles el seu segon any a MotoGP. «La meva carrera ha sigut una merda. He comès molts errors i, la veritat, no és acceptable un setè lloc».

Però com va explicar el veterà italià Valentino Rossi (Yamaha), de 41 anys i 25 temporades al Mundial, «el campionat s’ha tornat una mica boig, tot canvia d’un circuit a un altre, no només pels pneumàtics, perquè penso que l’absència momentània de Marc (Márquez) ha fet que tots prenguin vida, s’alegrin, recobrin l’energia i s’atreveixin a tot». La paraula utilitzada pel ‘Doctor’ va ser ‘ringalluzziti’, que ve a ser recuperar l’energia, les ganes, alliberar-se, atrevir-se, tornar-se una mica ‘xulets’, més o menys.

L’explicació de Rossi

«És evident –va continuar explicant ‘Vale’– que aquest Mundial no té res a veure amb el dels últims anys. Es corre en unes condicions molt especials i, sobretot, totes, totes, les fàbriques han aconseguit ja unes motos molt, molt, competitives. Si a tot això, afegim que a la graella hi ha un munt de campions de totes les categories, uns pilots sensacionals, joves i veterans que es volen reivindicar i continuar guanyant, la conclusió és que el podi i, no diguem ja la victòries, és caríssima».

Brad Binder, que aquesta setmana compleix 25 anys, celebra el seu primer triomf a MotoGP i el de KTM. / EFE

Notícies relacionades

Rossi va reconèixer que, a la pista, «la KTM feia por, corria moltíssim. És més, si Zarco no hagués tirat Pol (Espargaró), que no dic que fos una maniobra lletja, no, no, no dic això, ‘Polyccio’ hauria pogut aconseguir, assegurança, el doblet per a KTM. I ara, correrem dos grans premis en el seu cert de proves, Spielberg i, per tant, tornaran a volar».

L’enuig de Quartararo

Una cosa semblant pensava Quartararo, que ahir estava, sí, desesperat, «ja que no puc entendre com, des de la primera a l’última volta he estat al fil de la navalla. No dic a punt de caure, però sí sense poder pilotar com sé i com vaig pilotar als entrenaments de divendres i dissabte. ¡Però si tothom ha rodat un segon per tornada més ràpid que jo! Entenc allò de KTM doncs, fa poc més d’una setmana, van ser aquí, a Brno, fent un test i, suposo, que Michelin els va ajudar a saber quin pneumàtic era el millor, per això les seves decisions, de cara a aquest diumenge, han sigut les més encertades».