EL DOLOR FRENA EL CAMPIÓ

Márquez decideix no córrer el GP d'Andalusia a Jerez

El campió de MotoGP ha sortit a pista, a primera hora del matí, ha completat 35 voltes i, quan era el moment de la qualificació, s'ha retirat al seu box

Quartararo (Yamaha) aconsegueix el seu segon 'pole position' consecutiu a Jerez i liderarà la graella de sortida al costat de Viñales (Yamaha) i Bagnaia (Ducati)

rozas54250341 fabio quartararo of france  left and valentino rossi of ital200726175726

rozas54250341 fabio quartararo of france left and valentino rossi of ital200726175726 / David Clares

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El campió de MotoGP, el català Marc Márquez (Honda), ha decidit, finalment, no córrer demà (14.00 hores, DAZN) el Gran Premi d’Andalusia de MotoGP a l’intuir que no podria suportar el dolor que li provoca l’hematoma que té al seu braç dret, després de sotmetre’s, dimarts passat, a la fixació del seu húmer fracturat. Márquez ho ha provat durant tot el matí d’avui però, finalment, ha decidit, juntament amb el seu equip, no sortir demà a la carrera.

«Havíem d’intentar-ho. Un campió no es pot quedar a casa si vol provar-se i això és el que hem fet entre tots, facilitar les coses al nostre campió perquè es provi», va comentar Alberto Puig, ‘team manager’ de l’equip Repsol Honda, posseïdor de la Triple Corona de MotoGP. «El pla s’ha complert perfectament: descansar divendres, provar-se dissabte a primera hora, veure el ritme i mirar de classificar-se. Al matí ha anat bé però, en l’assaig del migdia, sigui per l’esforç, sigui per la calor, Marc no es trobava bé, ha tingut més dolor i cansament i hem decidit que no corri demà. Encara queden moltes carreres i és millor que torni a Brno en millors condicions físiques. Però tant ell, amb un gran esforç i professionalitat, com Honda hem fet el que tocava: provar. Marc ha anat escoltant el seu cos, l’ha notat bé a primera hora d’avui, però després ha empitjorat. Anímicament, Marc és molt fort».

Primers assajos bons

Márquez s’h posat a prova, en efecte, tot just començar el primer assaig d’avui (09.55 hores), després de descansar durant tot el dia d’ahir, en el primer entrenament de dissabte del Gran Premi d’Andalusia, segona carrera del Mundial-2020, que se celebra al traçat de Jerez. Márquez, que ha fet 18 voltes al circuit, ha parat el crono en 1.37.882 minuts, a una mica més d’un segon del millor temps, que l’ha aconseguit Maverick Viñales (Yamaha, 1.36.584) i, per tant, ja es va classificar per poder participar en la ‘quali’ Q1.

Després d’aquest assaig, Márquez es va reunir amb el doctor Ángel Charte, màxim responsable mèdic del Mundial, que va mantenir la condició d’«OK» perquè el jove de Cervera (Lleida) pogués seguir amb la seva adaptació a la moto i, sobretot, meditar, en companyia dels responsables japonesos de l’equip oficial Repsol Honda, el seu mànager Emilio Alzamora, el seu enginyer Santi Hernández i, pel seu lloc, amb el ‘team manager’ de l’escuderia campió, l’excampió Alberto Puig, que van seguir molt atentament l’evolució física del vuit vegades campió del món.

La intenció és continuar corrent

Márquez, que es va passejar pel pàdoc de Jerez sense cap protecció, va estar sempre movent-se entre el seu camió vivenda, el box de l’equip Repsol Honda, el camió de l’equip en el qual es canvia i fa les reunions amb el ‘team’ i, per descomptat, a la clínica del traçat andalús, on es va veure amb el seu fisioterapeuta de confiança, Carlos García, que ja va ser vital en la seva rehabilitació quan es va fer, un hivern rere l’altre, les dues operacions a les seves espatlles esquerra i dreta.

«Físicament està bé, està per poder continuar participant en els entrenaments i, fins i tot, córrer, però és ell, l’equip, qui ha de decidir. Més que la ferida, que la intervenció, li fa mal l’hematoma que té al braç», ha comentat Charte davant el micròfon d’Izaskun Ruiz, de DAZN, on també Marc va dir que es trobava bé i que la intenció «era continuar entrenant-nos, però hem de decidir entre tots».

Al final, últim de la graella

Notícies relacionades

Fa pocs minuts, Héctor Martín, cap de Comunicació de l’equip del campió, va confirmar a DAZN que Márquez participarà, d’aquí uns minuts, en l’últim assaig llarg (FP4), abans de les dues ‘qualis’, en les quals hi haurà el campió. Poc després, Márquez sortia, en efecte, a pista en la FP4, on va fer 16 voltes i va parar el rellotge en 1.38.513 minuts, a menys d’un segon del seu company de marca Tetsuya Nakagami (Honda).

I, just quan va sortir a pista per participar en la Q1 (l’entrenament de ‘quali’ que dona pas als dos primers a la definitiva Q1, en la qual es juguen els primers llocs de la graella), Márquez va fer tres voltes, es va posar en el seu box i va renunciar a intentar la seva primera volta ràpida del dia. Va entrar en el box, es va treure el casc i, immediatament, seguit d’Hernández, Alzamora i Puig es va ficar al seu camió, donant a entendre, en efecte, que no tornaria a pista i, per tant, acceptava, en cas de decidir participar en el GP de demà (14.00 hores, DAZN), l’últim lloc de la graella.

Temes:

Marc Márquez