LES SEQÜELES DEL DEBUT DE MOTOGP

Márquez no correrà el segon GP de Jerez d'aquesta setmana

El campioníssim de Cervera, que es va fracturar l'húmer dret quan completava una de remuntada històrica, serà operat demà a Barcelona, a Dexeus-Quirón

Tingui o no tingui el nervi radial afectat, el millor pilot de la graella de MotoGP es perdrà, com a mínim, el Gran Premi d'Andalusia d'aquest diumenge

rozas54200459 200721203634

rozas54200459 200721203634

4
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Tot era massa bonic. Tot era massa ‘made in Márquez’. Tot era a l’altura del campioníssim que és el jove de Cervera (Lleida), que malgrat atresorar vuit títols mundials, malgrat que el Mundial que acaba d’arrencar, a Jerez, és exprés, de només 13 carreres (de moment), malgrat ser clar favorit al triomf del primer Gran Premi d’Espanya i del Mundial (així ho van assegurar el 80% dels pilots de la graella de MotoGP), mai corre conservador, sempre vol donar el 100% i, sobretot, oferir l’espectacle més gran possible.

Márquez, que després d’una remuntada històrica (va passar del lloc 16, en la tornada 6a, després de protagonitzar una de les seves ‘salvades’ increïbles, al tercer quan, a falta de quatre voltes, va sortir escopit pel seu Honda), va estar a punt d’aconseguir un segon o tercer lloc, és a dir, pujar al podi, passarà demà pel quiròfan de l’Institut Quirón Dexeus de Barcelona, on l’equip mèdic del doctor Xavier Mir tractarà d’estabilitzar-li, probablement amb un clau interior i, potser, una petita plaqueta de titani, la fractura completa del terç del mig de l’húmer dret, que es va produir al ser colpejat, mentre feia tombarelles per l’escapatòria de sorra de la corba 4 de Jerez, pel pneumàtic davanter del seu RC213V.

Absència al GP d’Andalusia 

El Periódico de Catalunya està en condicions d’assegurar que Márquez es perdrà, com a mínim, el Gran Premi d’Andalusia, que es correrà aquest cap de setmana, també a Jerez, i que veurem si és possible que sigui a la tercera carrera de la temporada, que es disputarà el 9 d’agost, a Brno. Tot depèn, molt probablement, que, una vegada a la taula d’operacions, els doctors puguin saber si també està afectat el nervi radial que està al costat de l’húmer, cosa que no va poder saber-se ahir a la clínica de l’hospital de Jerez, a causa del fort traumatisme patit pel campioníssim de Cervera i, sobretot a la sedació a què va ser sotmès tot just entrar al centre mèdic.

Marc Márquez (Honda) mostra el seu sofriment, a la llitera, després de la caiguda d’ahir a Jerez. / REUTERS

Márquez, que viatjarà avui a Barcelona després de descansar, a Jerez, en companyia del seu pare, Julia, el seu germà Àlex i els doctors Ángel Charte i Xavier Mir, es va posar en contacte ahir amb els seus fans, a través del seu Twitter, i els va assegurar que tornaria al més aviat possible «més fort que mai». No només això, donant curs al seu caràcter obert i, sobretot, al seu enorme esperit competitiu, el jove campió de MotoGP va preguntar als seus seguidors si s’havien divertit amb la remuntada.

El líder del ‘team’ Repsol Honda ‘team’ , que va anar superant tots els rivals amb enorme coratge, valor i determinació al llarg de 12 voltes, es va posar primer en la tornada tres, va patir l’ensurt en la cinc, va passar el 16è en la sis, ja era 10è en l’11a, 6è en la 17a i tercer a tres girs del final, quan Viñales va reconèixer tenir el seu pneumàtic davanter «destrossat» i ser presa fàcil per a Márquez.

Márquez, elogiat per tots

No cal dir que tant el jove francès Fabio Quartararo, que, als 21 anys, va guanyar ahir el seu primer gran premi de MotoGP després de ser el ‘rookie’ del 2019 i fer perdut cinc duels amb el mateix Marc en la recta final del Mundial passat, com Viñales i l’italià Andrea Dovizioso (Ducati), tercer, van elogiar l’ímpetu de Márquez i van reconèixer que la seva caiguda entrava dins dels plans i/o el pronòstic «ja que quan en Marc protagonitza una carrera així, es veu molt superior i molt més veloç que els altres, mai en té prou», va comentar ‘Dovi’.

Marc Márquez (Honda), durant la seva remuntada d’avui a Jerez. / REUTERS / MARCELO DEL POZO

Àlex Márquez, que va poder parlar amb el seu germà hores després de l’incident, va confessar que se sentia «desanimat», ja que l’error, la caiguda, el cop patit al braç dret pel pneumàtic davanter de la seva Honda i, sobretot, la lesió, la fractura, la incertesa per saber si el nervi radial està afectat «li preocupa molt de cara a les pròximes carreres». «De tota manera», va continuar explicant el ‘germaníssim’, «en Marc continua sent un exemple per a tots nosaltres i esperem que aquest aviat de tornada a la graella». Aquesta mateixa idea, sens dubte, la van expressar, en la conferència de premsa posterior al final de carrera, el ‘Diable’, ‘MVK’ i ‘Dovi’, els llogaters del primer podi de MotoGP de la temporada.

Així és Márquez, no hi ha cap altra opció

Notícies relacionades

La incertesa, doncs, es mantindrà fins demà després de l’operació, malgrat que l’equip del doctor Mir podria saber, ja aquesta mateixa tarda, quan preparin l’operació de demà si el nervi radial està afectat. Si ho està, les previsions perquè el millor pilot de MotoGP pugui tornar a Brno (9 d’agost) podrien allargar-se algun gran premi més. El que és evident és que Márquez, que mai es rendeix, té aquest any més difícil que mai repetir títol, cosa que ha fet del 2013 al 2019, a excepció del 2015 quan el va derrotar Jorge Lorenzo (Yamaha), per només cinc punts.

«Avui en Marc –ha explicat a El Periódico un dels membres del seu equip tècnic de tota la vida–, ha tornat a demostrar als seus rivals que només el poden guanyar quan ell no hi és». Com va reconèixer Pol Espargaró, company seu la pròxima temporada «qui digui que en Marc no arrisca gaire, no entén això de les motos, ni coneix Márquez: és així com ha guanyat vuit títols mundials».

Temes:

Marc Márquez