L'ARRENCADA DE MOTOGP

Márquez es trenca l'húmer dret a Jerez

El campió de MotoGP, que va salvar una altra caiguda a l'inici del GP, va volar pels aires després d'una de remuntada espectacular, única, que el va portar del lloc 17è al 3r

El jove de Cervera (Lleida) viatjarà a Barcelona, on demà podria passar per quiròfan però ningú sap si podrà tornar a córrer la setmana que ve a Jerez

rozas54172705 motogp   spanish grand prix   circuito de jerez  jerez  spai200719153850

rozas54172705 motogp spanish grand prix circuito de jerez jerez spai200719153850 / MARCELO DEL POZO

1
Emilio Pérez de Rozas

El pilot català Marc Márquez (Honda), vuit vegades campió del món, ha patit avui, a Jerez, en les últimes voltes de la carrera de MotoGP en el Gran Premi d’Espanya de motociclisme, quan estava completant una de les remuntades més espectaculars de la història del Mundial de motociclisme. Márquez, que quan liderava la carrera i anava directe cap a la victòria, a les primeres voltes, va patir una derrapada i una de les seves ‘salvades’ màgiques, va tornar a la pista al lloc 17è i, remuntant lloc a lloc, rodant a gairebé un segon més veloç que el francès Fabio Qurtararo (Yamaha), lider i vencedor, va aconseguir arribar a la tercera posició, és a dir, al podi.

Just quan es va col·locar darrere de Maverick Viñales (Yamaha), segon en aquell moment per darrere del ‘Diablo’, a la corba quatre, molt veloç, d’esquerres llargues, la moto el va llançar per sobre de la cúpula. Márquez va caure sobre la sorra, es va fer un cop a l’espatlla dreta i, segons els doctors Ángel Charte i Xavier Mir, que serà, probablement, qui l’operarà demà a l’Institut Quirón-Dexeus de Barcelona, va patir una estranya fractura de l’húmer, l’os més llarg del braç.

«Marc sentia molt, molt, molt dolor i l’hem hagut de sedar. La fractura encara l’hem d’analitzar i decidir què farem. En aquests moments, ens preocupa que també tingui afectats els nervis, però encara no ho sabem. També patit ha un fort traumatisme toràcic al costat dret, també molt dolorós», va assenyalar Charte, que es va negar a poder dir si Márquez seria capaç, la setmana que ve, de poder córrer de nou a Jerez el Gran Premi d’Andalusia, en el mateix traçat andalús, segona carrera de la temporada.