L'ETERNA JOVENTUT DE TOTA UNA ICONA

Rossi fa 41 anys amb la il·lusió d'un d'uns vint anys

El nou vegades campió del món, que porta 46 carreres sense aconseguir la victòria, engegarà el 2020 per tal de trencar la seva mala ratxa

«Només demano que em donin el temps que jo m'he concedit per decidir el meu futur», assenyala el 'Doctor', que engegarà la seva temporada número 25 a Qatar

rozas52317174 valentino rossi foto  jes s robledo200216111455

rozas52317174 valentino rossi foto jes s robledo200216111455 / Jesus Robledo Blanco

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Continua sent la marca de la casa. Continua sent la icona del Mundial de motociclisme. Continua sent el pilot, l’home, l’ídol, el personatge que continua portant milers i milers d’aficionats als circuits. Continua sent el mite que tots volen imitar.

Cert, l’aparició, la brillantor, la contundència, la determinació, el poder, la facilitat, l’estil, les victòries, l’agressivitat, els títols i, sobretot, la manera de mostrar que és l’hereu que ha desplegat Marc Márquez des que va trepitjar el jardí de Valentino Rossi, el 2013, trencant tots els rècords de precocitat dels antics campions, ha fet que la figura del ‘Doctor’, almenys a nivell esportiu, en la pista, competitivament, hagi baixat moltíssims esglaons.

Més de dos anys sense guanyar

Fa set anys que Márquez arrasa. Només se li ha escapat el títol del 2015, però en mans del pentacampió mallorquí Jorge Lorenzo, no en mans de Rossi, que porta 46 grans premis sense guanyar (Assen, Holanda, 2017) i deu anys (2009, Yamaha, MotoGP) perseguint el seu desè títol. És evident que el campionat ha canviat de monarca, però Rossi, que avui fa la barbaritat (per a un esportista d’alt nivell) de 41 anys, continua sent l’home sobre qui se centren tots els ulls dels aficionats a les dues rodes, més pel que va ser i per allò que farà que pel que està fent que és, més o menys, deambular pel centre de la graella dels ‘reis’, la mateixa que ell va dominar durant dècades.

Valentino Rossi, pilot oficial de l’equip Monster Yamaha. / JESÚS ROBLEDO

Rossi, que acaba de rebre la mala notícia, tot i que no li inquieta gaire, la veritat, que la firma Yamaha no comptarà amb ell la pròxima temporada per formar part del seu equip oficial, el Monster Yamaha, viu serè i amb moltíssima il·lusió l’inici del Mundial de MotoGP, la primera setmana de març, en el circuit de Losail, Doha, Qatar. Rossi sap, tal com va declarar Carmelo Ezpeleta, màxim responsable de Dorna i del Mundial de motociclisme, que «quan ell aixequi la mà i demani una plaça a la graella de MotoGP, la tindrà», anunciant així la possibilitat que les normes es trenquin per Rossi. Una cosa semblant ha dit Yamaha a l’anunciar que prefereix el jove francès Fabio Quartararo a l’equip ‘pota negra’ del 2021. «Si Rossi ens demana una Yamaha oficial per al 2021, la tindrà».

El ‘Doctor’ demana temps

Notícies relacionades

El cert és que el ‘Doctor’ començarà la temporada havent millorat, recentment, la seva marca crono personal en el circuit de Sepang (Malàisia), on corre des de 1999 quan el van inaugurar. «Em sento bé, em sento jove, em sento il·lusionat i, per fi, veig que Yamaha ha decidit apostar per lluitar el títol mundial amb una moto molt més competitiva que la de l’any passat», va assenyalar ‘Vale’ a Sepang. «Només demano que la gent em doni temps, el mateix que prenc jo per saber, per confirmar, que vull seguir un any més, és a dir, el pròxim, el 2021, a l’equip Petronas amb una Yamaha oficial».

Rossi demana això després de 402 grans premis115 victòries (sí, cert, no guanya des d’Holanda-2017), nou títols mundials 234 podis, cosa que són números estremidors. Va debutar en el Mundial amb 17 anys, al Gran Premi de Malàisia de 1999 i, si avui fa 41 anys, en la primera setmana de març arrencarà la seva temporada número 25 en el Mundial. Si algú s’ha merescut la possibilitat d’una nova o eterna oportunitat, aquest és Valentino Rossi, sens dubte. Hi ha qui l’anomena el ‘Peter Pan’ de les motos. I no li falta raó, no.