EL GP DE TAILÀNDIA DE MOTO3

Triomf d'Arenas el dia que tiren Canet

El pilot de Girona de l'equip d'Aspar guanya la carrera de Buriram en un esprint final apoteòsic per davant del líder del Mundial, Dalla Porta

El jove madrileny López és tercer, mentre el sud-africà Binder tira Canet, que perd molts punts en la classificació general

rozas45675312 phillip island  australia  28 de octubre 2018 albert arenas 191006070649

rozas45675312 phillip island australia 28 de octubre 2018 albert arenas 191006070649

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Quatre dades importantíssimes a la primera carrera del Gran Premi de Tailàndia, la de la categoria de Moto3. Primer, l’intrèpid pilot sud-africà Darryn Binder (KTM) l’ha tornat a fer bona i, de nou, ha tirat un, perdó, dos companys. Binder va fer caure a terraAron Canet (KTM), que està lluitant pel títol amb l’italià Lorenzo Dalla Porta (Honda) i el japonès Tatsuki Suzuki (Honda). Segona dada, Dalla Porta va aprofitar l’ocasió per acabar segon i fer lloc en el Mundial i s’allunya, cert, només 22 punts, de Canet. Tercer, el català Albert Arenas (KTM), de l’equip de Jorge Martínez ‘Aspar’, ha guanyat el seu tercer gran premi i demostra la seva enorme qualitat. I quart, el jove madrileny Alonso López (Honda) s’acomiadarà del’equip d’Emilio Alzamora almenys amb el primer podi de la seva vida, ja que avui ha acabat tercer a Buriram després d’una carrera i d’un cap de setmana impressionants.

La felicitat de Arenas

«No puc dir res més que estic boig d’alegria ja que aquest any perseguia una victòria amb avidesa, així que soc feliç, feliç, després d’una carrera, com totes les de Moto3, esgotadora», va afirmar Arenas, de 22 anys, en el seu gran premi núm. 55, convertit en el desè vencedor de la petita cilindrada en 15 carreres, el que dona idea de la tremenda igualtat que hi ha.

Dalla Porta, d’altra banda, també estava realment feliç, no només per haver aprofitat, quan encara queden quatre carreres (Japó, Austràlia, Malàisia i València), la carambola provocada per Binder i sumar 20 punts més que Canet, que va tornar a la pista, però va acabar l’últim. «Això és molt llarg i el que li acaba de passar a Aron em pot passar a mi en qualsevol moment, he de continuar serrant les dents i corrent al màxim si vull ser campió».

«Que ningú pensi que estic mort. Això no s’ha acabat. Són 22 punts, sí, però en queden 100 en joc, que són molts, sobretot per a algú com jo, que mai perd ni la il·lusió ni la passió per córrer per més mala sort que estigui tenint aquest any, amb alguna avaria inexplicable i pilots que em tiren», va dir un combatiu Canet, que no llança la tovallola. 

Primer podi de López

Notícies relacionades

Pel que fa a López, dir que el noi, que canviarà d’equip la temporada que ve «tot i que el ‘team’ Estrella Galícia continuarà sent la meva família al pàdoc del Mundial», va protagonitzar un gran cap de setmana, ja que va aconseguir sortir des del centre de la segona fila i així estar, des de les primeres voltes, en el grup, gran, sí, nombrós, de candidats a la victòria, lluitant amb Arenas i Dalla Porta als últims revolts fins a creuar la meta en tercera posició, però molt, molt, enganxat a ells.

Mundial de Moto3. 1. Lorenzo DALLA PORTA (Itàlia), 204 punts; 2. Arón CANET (Espanya), 182; 3. Tony ARBOLINO (Itàlia), 161; 4. Marcos RAMÍREZ (Espanya), 136 i 5. John McPHEE (GB), 126.