GP DEL JAPÓ DE MOTOGP

Márquez continua sense aconseguir la 'pole' a Motegi

El circuit de la fàbrica Honda, casa seva, se li torna a entravessar al candidat a pentacampió, que arrencarà des del final de la segona fila

Dovizioso (Ducati), que intenta evitar, guanyant demà, la nova coronació de Márquez, arrencaran des de la primera posició de la graella

rozas45534314 motegi  20 de octubre 2018 marc m rquez  tras la ca da del s181020100628

rozas45534314 motegi 20 de octubre 2018 marc m rquez tras la ca da del s181020100628 / Alejandro Ceresuela

6
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

No ha pogut ser. Motegi, el circuit d’Honda, la muntanya on la fàbrica alada experimenta amb els seus prototips per a, després, entregar una moto guanyadora als seus pilots, ha tornat a ser esquiva per a Marc Márquez (Honda), que continua sense aconseguir aconseguir la ‘pole position’ en aquest traçat, cosa que no passa en cap altre del Mundial de MotoGP. I no només això, el primer dia que té l’oportunitat de conquerir el títol mundial de la màxima categoria, bé, de renovar-lo, arrencarà des d’una discretíssima sisena posició, ja que ha quedat a 0.299 segons, una barbaritat per a ell, del ‘poleman’, que ha sigut, esclar, complint el pronòstic, fins i tot del mateix ‘nen de Cervera’, el subcampió del món, l’italià Andrea Dovizioso (Ducati, 1.44.590 minuts), clar favorit per al triomf final demà (07.00 hores, Movistar MotoGP TV).

“La ‘pole’ no té res a veure, si Marc arrenca bé, que sol fer-ho, aviat estarà amb els de davant”, va comentar el tricampió mallorquí Jorge Lorenzo, baixa a Tailàndia i baixa ara al Japó, als micròfons de Movistar MotoGP TV. “L’important és el ritme i, sí, ‘Dovi’ ha demostrat, a més de gran ritme al llarg del cap de setmana, tenir una volta ràpida formidable, però jo crec que Marc, al final, estarà en la baralla, amb Cal Crutchlow i, potser, no sé, Maverick Viñales”.

Dovizioso va demostrar el seu poder

El cert és que Márquez, que va patir una altra caiguda, la núm. 18 d’aquesta temporada (fa, més o menys, el de cada any, malgrat que es va comprometre amb el seu equip a no caure tant), ho va intentar amb totes les seves forces però es va adonar abans que ningú que no aconseguiria la ‘pole’ i, al final, ni tan sols la primera línia, el que li complicarà les primeres voltes del GP, malgrat que ‘Dovi’ no és de l’estil de Lorenzo i/o Viñales, que, quan podien, s’escapaven d’inici.

Andrea Dovizioso (Ducati), en la seva volta ràpida d’avui a Motegi (Japó). / ALEJANDRO CERESUELA

Els assajos van ser una provocació a la bogeria, ja que hi va arribar a haver fins a set líders a la taula, començant pel 1.45.804 minuts de Valentino Rossi (Yamaha), que, al final, va acabar horrible, el novè, al 1.44.590 del ‘Dovi’ triomfador, estant al capdavant alguns segons el mateix Márquez (1.45.182), Andrea Iannone (Suzuki, 1.45.150)Cal Crutchlow (1.44.909)Johann Zarco (Yamaha, 1.44.820) i Jack Miller (1.44.727) que va precedir, al tros de temps del subcampió del món italià.

“Tot ha anat molt bé i, sí, per la importància de la carrera de demà, més per a mi que per a Marc, en el sentit que si nosaltres guanyem estirem una miqueta més el campionat, el cert és que arrencar des de la ‘pole’, la segona d’aquesta temporada, és formidable i, sobretot, la prova que, a més de bon ritme, ¡com Marc, eh, com Marc!, tenim una bona volta ràpida”, va assenyalar Dovizioso, juntament amb Zarco i Miller, en el ‘corralito’ de Motegi, on avui lluu el sol i, diuen, que demà també.

“He caigut amb la moto bona i, després, ja ha sigut molt difícil fer la ‘pole’ amb l’altra, que no estava posada al punt per a això. Tinc ritme i estic animat”

Marc Márquez

Pilot oficial de l’equip Repsol Honda

Potser això anima a venir en moto a Takahiro HachigoToshihiro Suzuki i Yoshihiro Hidaka, presidents de HondaSuzuki Yamaha, respectivament, que han anunciat la seva presència al traçat de la firma alada per presenciar el Gran Premi del Japó, que obre el triplet (Austràlia i Malàisia) en què, sens dubte, Márquez farà un pas més, enorme, al llibre de la història del motociclisme al convertir-se, també, en el campió més jove de la categoria ‘reina’, sigui proclamat a Motegi, Phillip Island, Sepang o Cheste.

Márquez, que va conversar molta estona amb el seu enginyer Santi Hernández sobre els problemes que havia tingut durant els seus dos intents de tornada ràpida, es va mostrar esperançat amb vista a la carrera de demà. “Evidentment, la ‘pole’ em feia il·lusió, ja que se m’entravessa molt aquí. La primera fila era important però, bé, caldrà estar més atents que mai al semàfor i sortir bé. Crec que tinc ritme per estar amb els de davant però, ¡uf!, haurem de tornar a estar molt desperts a l’hora d’escollir els pneumàtics. Insisteixo, el favorit aquí és en ‘Dovi’, però lluitarem per la victòria...si em veig bé al final”, va comentar el líder del Mundial i futur pentacampió de MotoGP.

Márquez perseguirà el títol

Marc ha lamentat que la moto bona, la que tenia preparada per fer els dos intents de ‘pole’, va quedar una mica fet malbé i no la va poder utilitzar en la ‘qualy’ després de la caiguda, cosa que li va impedir fer-se en igualtat de condicions amb els altres. “Anava bé, però no era la que havia d’utilitzar”. Malgrat tot, Márquez es fixa, com sempre, en l’últim entrenament llarg abans de la ‘pole’, el denominat FP4, en què utilitzen tot el de carrera “i aquí, la veritat, hem sigut els més ràpids, m’he sentit veloç i còmode i, per tant, ara només queda encertar el pneumàtic posterior, que no serà fàcil, ja que tant el tou com el mitjà van molt bé”.

Preguntat sobre si continuava pensant que hi havia possibilitats de guanyar a ‘Dovi’ i guanyar el títol, el tetracampió de MotoGP va dir que “hi hauria més possibilitats sortint a la inversa, és a dir, ell en segona línia i jo en ‘pole’, però estic bé, sí, crec que, com a mínim, podem lluitar pel podi”.

Rodrigo perseguirà la victòria

La categoria de Moto3 ha viscut, igual que MotoGP, cinc últims minuts impressionants en els que l’hispà argentí Gabri Rodrigo (KTM), de 22 anys i flamant nou fitxatge, de cara a l’any que ve, del’equip de Fausto Gresini, el Del Conca Gresini Moto3 (Honda), en substitució de Jorge Martin, actual líder del campionat, s’ha emportat la ‘pole’ per tan sols 75 mil·lèsimes de segon sobre el britànic John McPhee (KTM). Rodrigo, que fa temps que persegueix la seva primera victòria del Mundial, assegura que Motegi és un dels seus traçats preferits i, per tant, espera poder escapar-se amb el grupet que es formi tot just apagar-se el semàfor.

Gabri Rodrigo (KTM) celebra el seu ‘pole’ a Moto3 i la possibilitat de guanyar el seu primer GP. / ALEJANDRO CERESUELA

“Estic molt content, aquesta és la nostra primera pole de l’any. El 2017 en vam aconseguir dos; en aquesta temporada tenim un nivell més alt i m’estava frustrant una mica no poder aconseguir-ne cap. Al final ens hem tret l’espineta i hem aconseguit una pole molt bona. Aquest circuit sempre m’ha encantat. L’any passat no vam rodar en sec i això ens va passar factura divendres, perquè no acabava de trobar-me al lloc, i tampoc la moto”, va comentar en el ‘corralito’ del traçat d’Honda.

Notícies relacionades

“L’equip ha fet un treball magnífic, l’hi he d’agrair i dedicar-los aquesta pole. En el FP3 tenia alguns problemes amb el tren davanter i l’han solucionat per complet per al ‘qualy’. La moto anava realment bé i gràcies a ells he pogut aconseguir aquesta pole. Espero que la carrera de demà sigui en un grup petit: som 4 o 5 amb un ritme superior a la resta, així que caldrà collar a les primeres voltes i fer una carrera intel·ligent com en els últims grans premis”.

Bagnaia no cedeix en Moto2

En Moto2, la ‘pole’ va ser per a l’italià, líder i gran favorit al títol Francesco Bagnaia (Kalex), que estarà acompanyat en la primera línia, per un irregular Fabio Quartararo (Speed Up) i l’espanyol Iker Lecuona (KTM), que es manté sempre en el Top-10. La gran notícia i alegria de la jornada és que el jove Àlex Márquez (Kalex) es va recuperar del seu aparatós accident d’ahir i va aconseguir ficar-se a segona fila.