MUNDIAL DE MOTO GP

Cop d'autoritat a Anglaterra: venç Dovizioso, trenca Márquez

El Mundial de MotoGP s'estreny encara més, amb Dovizioso (Ducati), Márquez (Honda), Viñales (Yamaha) i Rossi (Yamaha), concentrats en 26 punts quan encara en queden 150 per disputar

zentauroepp39826675 ducati team s italian rider andrea dovizioso celebrates firs170827173040

zentauroepp39826675 ducati team s italian rider andrea dovizioso celebrates firs170827173040 / OLI SCARFF

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas / Silverstone (Enviat especial)

Tremenda carrera. Tremenda decepció. Tremend Andrea Dovizioso (Ducati). Magistral Valentino Rossi (Yamaha). Valent Maverick Viñales (Yamaha). Trist, decebedor, frustrant el trencament del motor de l'Honda RC213V de Marc Márquez, quan iniciava la seva recuperació cap al liderat del Gran Premi d'Anglaterra, que s'ha disputat avui al circuit de Silverstone, amb 56.008 espectadors. El trencament de Márquez va permetre a Dovizioso atrapar Rossi, que s'havia escapat tot just apagar-se els semàfors, i aconseguir el control del Mundial de MotoGP, quan encara queden sis grans premis, 150 punts en joc.

Márquez, que havia dominat el cap de setmana en companyia del britànic Cal Crutchlow (Honda), va estar esperant el seu moment després que Rossi s'escapés, que Viñales, que se la va jugar muntant el pneumàtic més tou (¡i li va aguantar! ¡i el va saber dosificar!) i esperant que ‘Dovi’ li marqués el pas en les últimes voltes.

Trencament del motor

Però, just en aquell moment, Márquez va assistir al que no passa mai en MotoGP: que es trenqui, que esclati el motor de la teva màquina. Allà es va acabar la carrera de Márquez i va sumar el seu tercer 0 en aquest Mundial, cosa que li dificulta encara més la conquista del seu quart títol en cinc anys. Només l'australià Mick Doohan (Honda) va ser capaç de guanyar el títol, el 1998, amb tres zeros.

Dovizioso, que va arribar des del darrere, va tenir un final espectacular, va intensificar la potència de la seva Ducati en l'últim tram del gran premi, va superar Rossi, magistral en les 20 voltes al circuit més llarg del campionat (5.900 metres) i va suportar l'atac final d'un ressuscitat Viñales, que va travessar la meta en segon lloc i escala en punts, no en posició, al Mundial. I, per descomptat, fenomenal, exemplar, modèlic Valentino Rossi, que s'ha pujat al podi en el seu gran premi 300 de MotoGP i, com ja va dir, enganxat a la lluita pel títol, que fa set anys que no conquista.

Quarta victòria de l'any

Notícies relacionades

Dovizioso trenca, amb la seva quarta victòria de l'any (Itàlia, Catalunya, Àustria i Anglaterra), l'empat a tres que mantenia amb Márquez (EUA, Alemanya i República Txeca) i Viñales (Qatar, Argentina i França), sent els altres dos grans premis, Assen, per a Rossi i Jerez, per a Pedrosa.

Mundial de MotoGP: 1. Andrea Dovizioso (Itàlia, Ducati), 183 punts; 2. Marc Márquez (Espanya, Honda), 174 punts; 3. Maverick Viñales (Espanya, Yamaha), 170 punts; 4. Valentino Rossi (Itàlia, Yamaha), 157 punts i 5. Dani Pedrosa (Espanya, Honda), 148 punts.