MOTOCICLISME

Rossi elogia Viñales en la presentació de l'equip Movistar-Yamaha

"Em va sorprendre que fos tan, tan, veloç des del primer dia", reconeix la icona de MotoGP el primer dia de treball de la nova temporada

motos

motos

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Movistar sempre sol ser la primera. I Yamaha, a rebuf de Telefónica. I a bord del coet que fabriquen els japonesos, figuren l’etern Valentino Rossi, que, als seus 37 anys, té la mateixa marxa o més («després de tres subcampionats ha d’arribar el desè títol») i el jove Maverick Viñales, el pilot més atractiu del Mundia després  de l’enlluernadora aparició del tricampió més jove de la història de MotoGP, Marc Márquez.

La presentació ahir del team Movistar-Yamaha, que aquest any només pot fardar de ser la millor escuderia, ja que el títol de pilots se’l va emportar Marc Márquez i el ceptre de constructors és d’Honda, va ser espectacular. Intentava visualitzar que les tres potes del projecte se sustenten en tres enormes: la fàbrica Yamaha, Movistar «amb un total de 300 milions de clients», com va destacar el seu president, Luis Miguel Gilpérez («i la casa de la televisió en 4K, no ho oblidin») i, és clar, el Doctor Rossi, al qual ara se suma la revelació del 2016, ja un guanyador de MotoGP, Maverik Viñales, que «ja d’entrada, em demanen el títol». I tot arran del hashtag #ElegimosHacerHistoria.

La presentació, que va comptar amb vídeos dels mecànics d’un pilot i l’altre desitjant-los que ho guanyin tot, cosa impossible, va tenir un moment molt divertit, amb un missatge subliminal, com gairebé sempre, de Rossi a Viñales.

En un vídeo, tots dos juguen una partida d’escacs i, mentrestant, el català, acabat d’arribar, li va preguntant coses al gat vell. Com, per exemple, com ha d’actuar en la presentació. «Tranquil, sigues tu mateix, no has de fer res especial, som en un equip meravellós, que és una gran família i tot et serà fàcil», suggereix Rossi.

De sobte, tots dos s’aixequen, desapareixen de la pantallai deixen la partida inacabada. Mentre Viñales s’intueix que va a l’escenari de la presentació, Rossi torna a la taula i mou un peó que sembla fer escac al rei de Viñales. I torna a anar-se’nd’amagat. L’última jugada és meva ¿oi? 

Notícies relacionades

El cert, és que la presentació va ser una sobreactuació de Rossi, que se sentia al seu regne, i un Viñales a qui només li ve de gust pujar a aquella brillant Yamaha YZR M1-2017 per demostrar, en efecte, que el temor expressat pel seu company («em va admirar que Maverick fos tan veloç, tan aviat, ja el primer dia, sí, sí, per descomptat ja és un dels candidats al títol») serà una realitat. «Tinc la moto ideal per aconseguir el que no vaig aconseguir l’any passat, quan em faltava rematar. Hem de tenir una moto bona per a les últimes cinc voltes; això és el més difícil de la pretemporada».

#ElegimosHacerHistoria es va acabar amb un altre vídeo en què, segons aquella cinta, Rossi es va afartar de superar Márquez, que, curiosament, va ser campió tres carreres abans del final, i es parla d’«allargar la llegenda de Rossi i escriure la nova història de Viñales». Avui es presenta Jorge Lorenzo, a Bolonya, amb la seva Ducati vermella. I, d’aquí 15 dies, a Indonèsia, Márquez amb la seva revolucionària Honda. I, a final de mes, primers assajos a Malàisia.