MUNDIAL DE MOTO2

Rins necessita un miracle per guanyar en Moto2

El pupil de Sito Pons sortirà des de la vuitena fila a Sepang al classificar-se 23è, a gairebé sis segons de Zarco

rozas36082003 sepang  malasia   29 octubre 2016  lex rins  en su box de ku161029112132

rozas36082003 sepang malasia 29 octubre 2016 lex rins en su box de ku161029112132

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El seu discurs va recordar les explicacions que un desconcertant Jorge Lorenzo (Yamaha, MotoGP) va donar, diumenge passat, a Phillip Island (Austràlia), quan va reconèixer que estava desconcertat i patia moltíssim amb el fred, l'aigua i els pneumàtics durs. Àlex Rins (Kalex), el tercer candidat a l'únic títol que queda per decidir-se, el de Moto2, sortirà demà des de la ¡vuitena línia! de sortida a l'aconseguir només el lloc 23è de la graella i un crono que l'ha deixat a gairebé sis segons ¡mai s'havia vist! del campió francès Johann Zarco (Kalex), líder del Mundial i principal favorit a renovar el ceptre. Zarco avantatja el suís Thomas Luthi (5è, a 3.154 segons) per 22 punts i per 25, a Rins. Si Zarco guanya demà a Sepang s'emportarà el títol per segon any consecutiu.

DUES CAIGUDES SEGUIDES

Rins, que és el pilot més jove de tots tres (20 anys; per 30 de Luthi i 26 de Zarco), tenia el títol, com li va passar el 2013 en Moto3, a l'abast de la mà, però va fallar fa 15 dies a Motegi (Japó) i en fa sis a Phillip Island (Austràlia), ja que va caure en les primeres voltes als dos grans premis, que va guanyar Luthi a les primeres voltes. Va enterrar així gairebé totes les seves possibilitats d'èxit, tot i que avui encara vivia de la il·lusió i l'esperança.

Àlex Rins

PILOT DE PÁGINAS AMARILLAS

"No em sento bé sobre la moto. No sé quan obrir gas, quan aixecar la moto, quan entrar al revolt, ¡no he sabut pilotar bé!"

“És una sensació molt estranya que mai abans m'havia passat, la veritat, però s'ha de pensar que demà (per diumenge) serà un altre dia i ho hem d'intentar tot, encara que sortim des de la vuitena fila (lloc 23è), ja que són moltes voltes en un circuit on es pot avançar”, ha comentat Rins.

DESCONCERT TOTAL

Notícies relacionades

El pupil de Sito Pons, que viu un moment de profund desencant ja que és el primer que no entén el que li passa a Rins, reconeix que no sap si li interessa una carrera en sec o amb pluja, ja que no té bones sensacions en cap condició. “No em trobo bé sobre la moto i no sé trobar la diferència entre sec i mullat”. I Rins es va atrevir, fins i tot, a augmentar la seva sinceritat ‘a l'estil Lorenzo’ al reconèixer que “no tinc ritme, no sé quan obrir gas, quan aixecar la moto, quan entrar al revolt, ¡vaja, que no he sabut pilotar la moto!… la veritat, no és el nostre millor cap de setmana”.

 Això sí, Rins confessa que sortirà a donar-ho tot en carrera. “Són moltes voltes, poden passar moltes coses, no puc llançar la tovallola i, sobretot, he d'estar atent a la sortida, ja que és el problema de sortir des de tan enrere, et poden fer caure, et pots despistar i s'ha acabat el Gran Premi. Però la meva mentalitat segueix sent de guanyador”.

Temes:

Álex Rins