MUNDIAL DE MOTO2

Rins cau a Motegi i es complica el títol

El pupil de Sito Pons demana disculpes a l'equip i assegura que, encara estant a 21 punts de Zarco, lluitarà "al màxim" pel ceptre mundial

rozas35914762 paginas amarillas hp 40 s spanish rider alex rins looks at t161016064545

rozas35914762 paginas amarillas hp 40 s spanish rider alex rins looks at t161016064545 / TOSHIFUMI KITAMURA

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

La carrera de Moto2 del Gran Premi del Japó va resultar amarga i d'una tristesa immensa. El català Àlex Rins (Kalex), deixeble del bicampió dels 80 de 250cc, Sito Pons, s'hi presentava a només un punt del campió francès Johan Zarco (Kalex). Però Rins, que arrencava, pel seu accident de divendres i la seva mala 'quali' de dissabte en la 22a posició, va voler recuperar llocs en l'espès grup de la categoria intermèdia massa de pressa i, a l'arribar a la frenada del segon revolt, va frenar tard i malament, se li va escapar del davant i va acabar a terra.

Per sort, com va reconèixer, no va provocar l'abandonament de cap altre company, no es va fer més mal del que té a l'espatlla i la clavícula esquerres, i va seguir en carrera perquè va pensar que, potser, si abandonaven un munt de pilots, potser pescava algun punt. No va ser així i Rins va acabar el 20è, i va perdre els 20 punts que va conquistar Zarco amb el segon lloc, i queda ara, a falta de tres carreres (75 punts) a 21 punts del líder.

A Zarco, que anava pel mig del grupet del capdavant, li van dir de seguida que Rins havia caigut i estava fora dels punts i, tot i que va intentar atrapar un fortíssim i triomfador Thomas Luthi (Kalex), es va conformar amb la segona plaça darrere del suís.

Àlex Rins

PILOT DE KALEX

"Ha sigut un error, ha sigut una pena, demano perdó al meu equip, però això ho aixecarem. Queden tres carreres i hem d'anar al màxim a totes"

RINS DEMANA PERDÓ

Notícies relacionades

"He de demanar perdó al meu equip i reconèixer que no ha sigut el meu cap de setmana. Divendres vaig començar malament, vaig caure, em vaig tornar a ressentir de la clavícula esquerra que em vaig lesionar fa mesos i tot això em va fer quedar malament a la 'quali'", va confessar un honest Rins a l'acabar la carrera. "Aquestes coses passen a les carreres. Estava serè, em veia bé, encara més, he sortit molt bé i, quan he arribat al segon revolt ja estava el 14è. Però he frenat massa fort i la moto se me n'ha anat del davant. Toca remuntar, toca recuperar-se el millor possible, toca aixecar l'ànim de tots i toca creure, pensar, convence's que, encara que estem a 21 punts, queden tres carreres i ho podem aixecar".

CLASSIFICACIÓ DEL MUNDIAL

Mundial de Moto2: 1. Johann Zarco (França), 222 punts; 2. Àlex Rins (Espanya), 201 punts; 3. Thomas Luthi (Suïssa), 179 punts; 4. Sam Lowes (GB), 162 punts, i 5. Franco Morbidelli (Itàlia), 157 punts.

Temes:

Álex Rins