MUNDIAL DE MOTOCICLISME

Rabat aconsegueix el seu quart triomf de la temporada

El líder de Moto2 no permet cap competència tot i la gran carrera de Maverick Viñales, que acaba segon a Montmeló

Tito Rabat (esquerra) celebra amb Johann Zarco el seu triomf al GP de Catalunya de Moto2, a Montmeló.

Tito Rabat (esquerra) celebra amb Johann Zarco el seu triomf al GP de Catalunya de Moto2, a Montmeló. / AFP / QUIQUE GARCÍA

1
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / Montmeló

Ja estava previst, estava gairebé descomptat, el triomf de Tito Rabat, la seva quarta victòria de la temporada després de Qatar, l'Argentina i Itàlia, es va endevinar en els entrenaments de divendres i dissabte que, amb una autoritat espectacular i una precisió digna de qualsevol dels rellotges que ven el pare al passeig de Gràcia, el gran favorit per conquistar el títol, l'amic d'Àlex i Marc Márquez, el tercer membre del 'Rufea team', el circuit de Lleida on s'entrenen, guanyaria la carrera de Montmeló. I així ha estat, davant d'un extraordinari Maverick Viñales i del sorprenent francès Johann Zarco, que ha superat, en el pols final pel bronze, el finlandès Mika Kallio, el suís Thomas Luthi i l'espanyol Jordi Torres, que quan estava recuperant la seva alegria per córrer i lluitant pel seu primer podi de l'any ha patit una espectacular i lletja caiguda, sense conseqüències greus.

PRECIÓS INICI

Notícies relacionades

Les primeres voltes de la segona carrera de la matinal de Montmeló, on la pluja encara no amenaça, han estat vibrants i s'han hagut de retirar, per diferents contratemps, Luis Salom, que ha tingut una caiguda molt lletja sense conseqüències serioses; Jonas Folger, el deixeble del cuiner Argiñano, i l'alemany Sandro Cortese, que havia despuntat en els assajos de divendres i dissabte. Després d'aquesta moguda, Rabat i Viñales s'han embrancat en una gran i espectacular lluita, amb diversos avançaments, que s'ha acabat amb el liderat del pilot barceloní i una excel·lent i merescudíssima medalla de plata per al deixeble de Sito Pons, tots dos aspirants al títol en joc.

Mundial de Moto2: 1. Tito Rabat (Espanya), 149 punts; 2. Mika Kallio (Finlàndia), 115 punts; 3. Maverick Viñales (Espanya), 89 punts; 4. Dominique Aegerter (Suïssa), 71 punts; i 5. Simone Corsi (Itàlia), 66 punts.