MUNDIAL DE MOTOCICLISME

Àlex Márquez incendia Montmeló amb un triomf

El germà del Marc domina, des del principi fins al final, la carrera de Moto3 del Gran Premi de Catalunya

Àlex Márquez celebra el seu triomf al GP de Catalunya de Morto3, a Montmeló.

Àlex Márquez celebra el seu triomf al GP de Catalunya de Morto3, a Montmeló. / EFE / TONI ALBIR

2
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / Montmeló

Comperts els 18 anys, amb el carnet de conduir nou de trinca, de cotxes i motos, Àlex Márquez, que havia guanyat el seu primer Gran Premi del Mundial la setmana següent que el seu germà Marc es compliqués a Phillip Island (Austràlia) la conquista del gran títol mundial de MotoGP, ha aconseguit la seva segona victòria a casa, davant els seus, davant milers d'aficionats catalans, que han celebrat, sota el sol després de la pluja nocturna, que la saga dels Márquez Alentà segueixi dalt del podi. A sobre, Márquez ha concedit la primera victòria d'Honda a Moto3.

CARRERA EN SOLITARI

Márquez, el 'germaníssim', que havia dominat a plaer els entrenaments de dissabte i sortia des de la 'pole position' amb gairebé mig segon d'avantatge conquistats en l'última sessió, s'ha escapat, s'ha escapat i s'ha escapat només d'apagar-se el semàfor. I només l'han pogut perseguir. Márquez ha marcat sempre temps rècord, cronos velocíssim i, com un rellotge suís, mai, mai, ha comès cap error, fins a travessar la meta amb 3.326 segons d'avantatge, un autèntic luxe en una cilindrada on tots, tots, estan molt igualats.

La carrera ha arrencat amb una notícia excel·lent per al 'team' Estrella Galicia d'Emili Alzamora i una desgràcia. La notícia bella era que Àlex Márquez, que havia aconseguit, amb enorme autoritat, la primera 'pole position' de la seva història, liderava, destacat, el grup de candidats. La desgràcia que, a les tres voltes, Àlex Rins, que ha sortit molt danyat del seu peu esquerre, molt, s'havia de retirar al trencar-se el suport de la palanca del canvi de la seva Honda.

PILOT PERSEGUIDOR

Márquez precedia el tradicional grup de famolencs d'aquesta tremenda i competitiva categoria, format, és clar, per Renato Fenati, Efren Vázquez, sempre tan agressiu, Isaac Viñales, que cada dia creix més, Brad Binder, Enea Bastianini, Jack Miller, sempre tapat, Nicklas All, John McPhee i Francesco Bagnaia, el joveníssim pilot italià que converteix les carreres en el seu millor escenari, ja que arrencava des del lloc 20 i, de seguida, ha arribat al capdavant.

Notícies relacionades

En una última volta suïcida, el joveníssim italià Enea Bastianini, de només 16 anys i una autèntica joia de l'equip de Fausto Gresini, s'ha imposat a tots els veterans i experts del pilot i ha precedit a la meta un sempre agressiu Efren Vázquez.

Mundial de pilots: 1. Jack Miller (Austràlia), 117 punts; 2. Romano Fenati (Itàlia), 110; 3. Efren Vázquez (Espanya), 92; 4. Àlex Rins (Espanya), 87); i 5. Àlex Márquez (Espanya), 85.