No (t'es)corris massa de pressa

molt més que sexe

molt més que sexe

3
Es llegeix en minuts
Elena Crespi Asensio
Elena Crespi Asensio

Psicòloga especialitzada en sexualitat.

ver +

La lentitud en el sexe és un concepte modern.

Hi ha diferents investigadors que desitgen etiquetar l'ejaculació precoç segons el nombre d'embranzides sexuals o dels minuts que es triga a ejacular. Doncs possiblement res de tot això té relació amb l'ejaculació precoç. Un home és ejaculador precoç quan sent que no té control sobre l'ejaculació, quan ell no decideix quan ejacular i se'n va abans d'hora, abans del que voldria. Sense control, repeteixo, sense tenir percepció de control sobre el seu cos.

¿I què pot fer que un home ejaculi sense tenir control absolut del que està passant? Doncs entre molts factors, m'agradaria destacar-ne tres:

-Un mal aprenentatge. Per exemple: nois que aprenen a masturbar-se amb presses, amb por de ser enxampats pels pares, que juguen a veure qui s'escorre abans i el que triga més és sancionat i el que ho fa més de pressa és qui guanya, nois que creuen que l'orgasme és l'única finalitat de la masturbació o del sexe i això fa que no es disfruti de totes les sensacions que aquests jocs donen…

-L'ansietat. M'explico: qui es mostra molt ansiós per alguna cosa tendeix a anar massa de pressa en tot. I això no significa que tot home nerviós pugui tenir ejaculació precoç, però segurament hi ha una relació molt important entre l'home que té ejaculació precoç i l'ansietat. És a dir, que qui ejacula abans d'hora acostuma a tenir ansietat. És per això que és important aprendre a relaxar-se, a gaudir del moment i a no tenir pressa…

-El cos està dissenyat per ejacular aviat. Intentaré explicar-ho amb paraules senzilles i amb un toc d'humor. Com a animals que som, una de les nostres missions al món és la de reproduir-nos per no extingir l'espècie (em remunto a un argument purament reproductiu). Precisament per aconseguir-ho, un home (el mascle) pot fecundar una femella cada dia i com més aviat ejaculi, abans es recuperarà per poder seguir escampant “llavors” pel món. Per tant, ejacular de pressa permetrà estar a punt una altra vegada més ràpid. Per tant, podem dir, que el cos (en la seva finalitat reproductiva) està fet per respondre de pressa i sense tenir gaire en compte el plaer, sinó prioritzant l'ejaculació.

Per això, la lentitud en el sexe és un concepte modern. Perquè, actualment, el que compta (o el que hauria de comptar) no és només anar de pressa per tenir un orgasme, sinó anar gaudint de totes les sensacions que el cos i les carícies ofereixen i que l'orgasme sigui un punt més en les relacions sexuals, no la finalitat en si. Perquè quan convertim el sexe en el moment en què una persona arriba o deixa d'arribar a l'orgasme, estem oblidant que el sexe és plaer i comunicació i ens centrem en el moment purament reproductiu (o ens hem deixat portar per la creença que l'orgasme és el més important i ens oblidem de gaudir de tot).

Però quan un home arriba a la consulta i vol durar més en les relacions sexuals, vol tenir l'orgasme més tard, una de les primeres coses que hem de treballar és la manera com vol allargar aquest moment de plaer… i són molts els homes que, influenciats pel el model pornogràfic, volen arribar a l'orgasme més tard mentre estan tenint penetració i estan immersos en les embranzides sexuals i, normalment, quan estan posseïts pel que jo anomeno “velocitat orgàsmica”. A velocitat orgàsmica… s'arriba a l'orgasme. A velocitat orgàsmica… no es pot prorrogar l'orgasme.

¿Com ho fa un home per endarrerir l'orgasme?

(Us demano un favor, llegiu el següent paràgraf a velocitat lenta, a poc a poc, sense pressa…)

Segurament l'home que aconsegueix allargar el moment de l'ejaculació és aquell que no va de pressa en el sexe, és aquell que acaricia, que fa petons, que juga, que llepa, que es deixa acariciar, que es deixa llepar, que juga a la penetració i després torna a tocar, que torna a tenir penetració lentament, surt i es deixa llepar o fa petons a la seva parella, és aquell que no intenta endarrerir un orgasme anant de pressa, és qui gaudeix de les sensacions que el cos li està brindant i que decideix augmentar la velocitat i disminuir-la per sentir canvis en la intensitat de les sensacions i és qui posa velocitat orgàsmica quan vol arribar a l'orgasme o és capaç d'arribar a l'orgasme anant lent però estant molt excitat (però perquè realment desitja arribar a l'orgasme i no perquè el cos s'escapa de la seva voluntat).

Notícies relacionades

¿Ets tu qui decideixes quan tenir un orgasme o són els teus orgasmes els que decideixen per tu?

www.elenacrespi.com – www.iesp.cat – www.interpersonal.cat