Política municipal

Marta Vilaret (ERC) es presentarà com a candidata al ple de traspàs de l’alcaldia de Mollet del Vallès

  • L’objectiu és mostrar que el seu grup té «capacitat d’intervenir» i visibilitzar «que hi ha una alternativa possible» per governar a la ciutat

Marta Vilaret (ERC) es presentarà com a candidata al ple de traspàs de l’alcaldia de Mollet del Vallès

Ara Mollet ERC MES

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Marta Vilaret, regidora d’Ara Mollet ERC MÉS, va anunciar aquest dimecres, 8 de juny, que es presentarà com a candidata al ple de traspàs de l’alcaldia de Mollet del Vallès (Vallès Oriental), que tindrà lloc aquest divendres, 10 de juny. Vilaret, que pertany al principal partit de l’oposició del consistori molletà, va explicar en roda de premsa que l’objectiu és mostrar que el seu grup té «capacitat d’intervenir» i visibilitzar «que hi ha una alternativa possible» per governar a la ciutat.

La decisió de Vilaret arriba després que el ja exalcalde Josep Monràs renunciés al càrrec després de 18 anys al capdavant de l’executiu de Mollet, una renúncia que es va consumar divendres en un ple extraordinari i en el qual Monràs va passar el testimoni a Mireia Dionisio (PSC). El llavors alcalde va assenyalar que 18 anys al capdavant del consistori ja «són molts» i que una vegada superada la pandèmia es donaven les circumstàncies per fer un «relleu natural» a un any de les pròximes municipals.

Aquests moviments es produeixen a falta de menys d’un any per a les eleccions municipals i quan els diferents grups polítics al llarg del territori han començat a moure les seves fitxes amb l’objectiu d’arribar en la millor forma possible als comicis.

En aquest sentit, després de l’anunci de la renúncia, des d’Ara Mollet ERC MÉS ja van apuntar en un comunicat que el relleu prové per «motius purament electorals». «Simular una renovació posant al capdavant una nova cara, que a un any vista de les eleccions es podrà promocionar des de l’alcaldia, al costat i sota la tutela del fins ara alcalde, que ha deixat clar que seguiria com a regidor d’esports», segueix el text dels republicans. Sobre la decisió de Josep Monràs de continuar com a regidor des d’Ara Mollet ERC MÉS van afegir que «la seva continuïtat [la de Monràs] a l’equip de govern constata que aquesta renovació no existeix».

Dionisio o Vilaret; PSC o ERC

«L’elecció de la persona que ha d’ocupar l’alcaldia no es pot fer amb una designació a dit, com si fos una successió, sinó que això és un procés democràtic i serà el ple qui decidirà», va remarcar Vilaret, tal com recull el diari local SomMollet. Tanmateix, la candidata republicana també va reconèixer que és molt difícil que es pugui alçar amb la vara de comandament, ja que per a això primer hauria de comptar amb el suport dels seus actuals socis de govern.

Notícies relacionades

«Creiem que és molt important que la ciutadania vegi que sí que pot ser, que tot depèn de la voluntat política, les voluntats polítiques, per sort, no són inamovibles i canvien i nosaltres tenim molta confiança en les nostres possibilitats per anar canviant-les. Si no és aquest divendres, que ja sabem que és molt complicat, sí que ara s’ha de veure que això és PSC o Ara Mollet, és Mireia Dionisio o Marta Vilaret, i això és el que creiem que ha de quedar molt clar», va concloure la republicana.

Llegeix totes les notícies de Mollet del Vallès a EL PERIÓDICO Mollet