Relleu al capdavant de l’ajuntament

Monràs continuarà com a regidor fins al final del mandat: «No estic fet per a la vida contemplativa»

  • L’alcalde de Mollet del Vallès deixarà el càrrec després de 18 anys en un ple extraordinari aquest divendres

Monràs continuarà com a regidor fins al final del mandat: «No estic fet per a la vida contemplativa»

ACN / Jordi Pujolar

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El fins ara alcalde de Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Josep Monràs (PSC), renunciarà aquest divendres a l’alcaldia en un ple extraordinari convocat a les set de la tarda, després de 18 anys en el càrrec. A diferència del que és habitual en aquests casos, Monràs mantindrà l’acta de regidor i afirma que continuarà treballant per al municipi des de l’àrea que li assigni la nova alcaldessa, Mireia Dionisio –el seu nomenament està previst en un ple el 10 de juny.

«No estic fet per a la vida contemplativa», ha explicat l’encara alcalde en una roda de premsa aquest dimecres. Monràs facilita ara el relleu per donar una «nova empenta» al projecte de ciutat, aprofitant un «bon moment de serenitat» política al municipi. «Era el moment», ha assegurat Monràs en la roda de premsa. L’alcalde admet que 18 anys al capdavant del consistori ja «són molts» i que una vegada superada la pandèmia es donaven les circumstàncies per fer un «relleu natural» a un any de les pròximes eleccions municipals.

En aquest sentit, el líder socialista afirma que el projecte que ha liderat durant aquests anys «no acaba el 2023» i augura que el govern municipal que encapçala el PSC continuarà «adaptant i transformant» Mollet del Vallès més enllà dels pròxims comicis.

Incertesa en el futur

Quant al seu futur, Monràs s’ha mostrat críptic i no aclareix quin serà el seu paper més enllà del 2023. «En el dia d’avui no estic per a una jubilació anticipada», s’ha limitat a dir. Monràs diu que no avança esdeveniments i que d’aquí a un any serà «on vulgui el partit o l’alcaldessa». Durant la compareixença, Monràs ha fet un repàs de la seva trajectòria, fent especial recalcament en els últims dos anys de pandèmia per la covid-19, i ha assegurat que durant aquestes gairebé dues dècades el seu únic «ego» ha sigut el mateix municipi de Mollet del Vallès.

L’alcalde també ha agraït la tasca dels servidors públics del consistori per haver fet possible la transformació de les idees de l’equip de govern en realitats. En el seu discurs hi ha hagut també moment per a l’autocrítica, quan ha demanat disculpes per la seva «vehemència, energia i exigència» a l’hora de liderar el consistori.

Notícies relacionades

Monràs, com a regidor, continuarà també al capdavant de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona. Segons sembla, així ho va demanar la presidenta de l’ens, Núria Marin, després de conèixer la notícia de la seva renúncia, segons ha explicat el mateix Monràs.

Llegeix totes les notícies de Mollet del Vallès a EL PERIÓDICO Mollet