Medi ambient

Tots els equipaments municipals de Mollet del Vallès funcionaran amb energia solar

  • El cost total del projecte és d’1,2 milions d’euros i podria optar a una subvenció del 90% per part de la Diputació de Barcelona

Tots els equipaments municipals de Mollet del Vallès funcionaran amb energia solar

Ayuntamiento de Mollet

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) crearà vuit grans centres de producció fotovoltaica ubicats a les cobertes d’edificis municipals i que també donaran cobertura al seu voltant en un radi de 500 metres. El cost total del projecte és d’1,2 milions d’euros i podria optar a una subvenció del 90% per part de la Diputació de Barcelona. Així, tots els equipaments municipals funcionaran amb energia solar.

Els vuit punts d’energia solar s’instal·laran a les àrees de: Cal Music, Sant Vicenç, Brigada Municipal, Can Besora, La Filadora, Col·legis Nous, Mercat Municipal i Escola Montseny. «Els projectes ja estan redactats i les obres s’executaran gradualment», remarquen des del consistori molletà.

Així, des de l’ajuntament asseveren que la previsió és que les vuit instal·lacions projectades estiguin acabades el 2023 i s’aconseguirà compartir la producció fotovoltaica amb 35 equipaments municipals, i cobrir el 40% del consum i aprofitar el 100% de l’energia produïda.

«Paral·lelament, s’ha realitzat un estudi de consum elèctric que ha permès constatar que hi haurà un sobrant d’energia solar. Per arrodonir el projecte, els excedents de l’energia solar es destinaran a unes 200 famílies en situació de pobresa energètica, que podran veure reduït el seu consum en un 20%», remarquen des del govern municipal.

Estalvi anual de més de 200.000 euros

El regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, ha explicat que «l’estalvi anual per part de l’ajuntament serà de més de 214.000 euros i la inversió es recuperarà en un termini d’entre quatre i cinc anys».

La trajectòria de l’Ajuntament de Mollet amb l’energia solar té un llarg recorregut, ja que la primera instal·lació es va fer fa més de 20 anys a la Casa de la Vila. En el dia d’avui, hi ha vuit instal·lacions fotovoltaiques a diversos equipaments municipals.

Notícies relacionades

El ple de l’Ajuntament de Mollet del Vallès va aprovar l’octubre del 2021 per unanimitat l’avantprojecte de la nova ordenança de l’energia solar, que obliga a instal·lar plaques solars fotovoltaiques a les vivendes de nova construcció. «És la primera ciutat de Catalunya a incorporar aquesta mesura», van remarcar llavors des de l’executiu local.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO