TELECOMUNICACIONS

Vodafone apuja preus entre 3 i 5 euros a canvi de més megues

La companyia no comptabilitzarà el consum de les 'apps' de missatgeria però eleva les seves tarifes

 

  / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Vodafone Espanya ha anunciat aquest dimecres un augment del preu de les seves tarifes, encara que a canvi oferirà més megues de descàrrega i altres serveis. Els preus dels serveis convergents s'incrementaran entre 3 i 5 euros a partir del 28 d'abril tant per als nous com per als actuals clients.

D'aquesta forma, la companyia vermella actualitza els plans dels paquets que inclouen internet a casa, mòbil i televisió (Smart S, Red M i Red L) i les tarifes de només mòbil. Així, en el cas de només mòbil, els plans Smart S, Red M i Red L incrementen el volum de dades mòbils mensuals des de 2 GB, 4 GB i 6 GB fins a 6 GB, 10 GB i 20 GB, respectivament. En el cas dels paquets convergents, la pujada de megues és la mateixa: des de 2 GB, 4 GB i 6 GB dels plans actuals fins a 6 GB, 10 GB i 20 GB.

També inclou un nou servei, Chat Zero, que permet l'ús d''apps' de missatgeria sense consumir les dades de la tarifa i l'enviament de tots els SMS i MMS sense cost. Chat Zero estarà inclòs en les tarifes de contracte.

A més, s'incorpora un nou servei de televisió a Vodafone TV: Fox Play, l''app' creada per Fox Networks Group perquè els clients puguin disfrutar en qualsevol moment de les principals sèries de FOX i FOX Life.

Aquests canvis, no obstant, impliquen un augment de les tarifes. En el cas dels plans de només mòbil, l'increment és de dos euros: la més bàsica passa de 14 a 16 euros al mes, i la més completa, de 45 a 47 euros.

Notícies relacionades

En el cas dels paquets de mòbil, internet i fix, l'increment és d'entre 3 i 5 euros: de 50 a 53 euros per a Vodafone One S, de 61 a 64 euros per a Vodafone One M, i de 72 a 77 euros per a Vodafone One L.

D'aquesta forma, Vodafone completa una pujada generalitzada de preus en el sector, ja que tant Movistar com Orange ja van anunciar pujades de preus similars.