Especial ‘Un nanosegon en el metavers’

¿Què hem vist al MWC?

Al quart capítol del pòdcast vam visitar el Mobile World Congress per descobrir les novetats i curiositats que més ens han cridat l’atenció de la fira

¿Què hem vist al MWC?
3
Es llegeix en minuts
Judit Figueras, Pilar Enériz, Anna Solà
Judit Figueras, Pilar Enériz, Anna Solà

Periodistes

ver +

Barcelona està de ressaca tecnològica. En la seva 17a edició, el Mobile World Congress (MWC) ha superat expectatives, amb 88.500 visitants de 202 països diferents i un impacte estimat de 350 milions d’euros, segons la GSMA. Unes xifres que evidencien la progressiva tornada a la normalitat d’aquest esdeveniment, suspès a inicis del 2020 després de l’alarmant avenç de la covid-19.

Per la Fira de la Gran Vía de l’Hospitalet han desfilat les últimes novetats tecnològiques, amb el 6-G, la intel·ligència artificial i el metavers com a estrelles convidades. Les principals empreses de telecomunicacions del món i les ‘start-ups’ més innovadores han sorprès amb ‘gadgets’ i propostes mai vistes, des de gossos-robot (Cyberdog) fins a mòbils enrotllables sobre si mateixos.

Un compendi d’avenços dels quals hem sigut testimonis i que expliquem als oients al capítol especial del pòdcast de tecnologia d’EL PERIÓDICO, ‘Un nanosegon en el metavers’: ‘Ens n’anem de fira - Especial MWC.

[IFRAME]

El MWC 2023 ha estat en boca de tots i ha sigut objecte de múltiples anàlisis. Però, ¿com és trepitjar-lo per primera vegada? ¿Què és el que amaga el recinte, que crida tant l’atenció de les persones de tot el món? En aquest episodi, expliquem la primera vegada de la Judit i l’Anna al Mobile. Una aventura divertida, frenètica, carregada d’expectatives i fins i tot amb colofó final.

Les seves vivències com a primerenques contrasten amb les desenes de vegades que la Pilar ha assistit a l’esdeveniment com a experta en tecnologia. Es coneix cada racó de la fira i és una de les veus destacades de la matèria en el terreny periodístic. No en va: durant la seva trajectòria, ha sigut testimoni i ha divulgat els canvis tecnològics d’un món ja hiperconnectat, tots presents al MWC, que va aterrar a Barcelona el 2006.

Des de les primeres trucades, el llançament de l’iPhone, robatoris de patents i fins al dia d’avui, amb pantalles plegables i enrotllables. Tot això ha tingut lloc davant els ulls (i la ploma) de la Pilar, que ens explicarà el perquè de la fira i el perquè de tot el que podem veure com a «visitants novells».

Notícies relacionades

A més, també hem anat micro en mà per deixar-nos sorprendre pels representants de diferents marques i ‘start-ups’, que ens expliquen de primera mà les seves propostes al MWC. Taxis autònoms, quedades en el metavers per cantar karaoke, generadors d’electricitat a través de les plantes... En aquest congrés, ‘the sky is the limit’ i ens ho demostren SK Telecom, Ifland, Oppo, Bioo, Kedo, Go Green Mobility, The Hist i Waital.

Pots escoltar l’especial d’avui a SpotifyiVooxApple PodcastGoogle PodcastsPodimo Amazon Music. S’estrena un nou capítol els dimarts, cada quinze dies. A més, pots seguir tota l’actualitat del pòdcast a Instagram.

En episodis anteriors

  • En la primera entrega d’‘Un nanosegon en el metavers’, ‘Ens enlairem en mode avió’, parlem de com desintoxicar-nos del telèfon mòbil. Per a això, abordem el concepte del benestar digital i la necessitat de crear bons hàbits per relacionar-nos amb la tecnologia d’una manera saludable.

  • En el segon capítol, ‘De l’amor al ‘ghosting’ hi ha un pas’, ens centrem en com les aplicacions de cites han eclipsat l’art de seduir a través de mirades i trobades físiques. Analitzem aplicacions, més enllà de Tinder, i abordem els perills que implica lligar amb la tecnologia, com el ‘ghosting’. 

  • ‘Auxili, la Intel·ligència Artificial ens ha robat el micro’ és el tercer episodi d’’Un nanosegon en el metavers’, en el qual aprofundim en les principals aplicacions i perills de la Intel·ligència Artificial amb el periodista d’EL PERIÓDICO Carles Planas.