Col·labora:

TRIBUNA

Una formació molt professional

1
Es llegeix en minuts
Jaume Collboni
Jaume Collboni

Portaveu del PSC a l'Ajuntament de Barcelona.

ver +

En plena bogeria de màsters, un es pregunta per què tenim l’exagerada necessitat de presentar-nos amb títols universitaris quan ja fa temps que el món va descobrir que l’FP és molt més àmplia i sovint més eficient pels interessos i les aptituds de moltes persones.

Tot just fa uns dies, a nivell estatal es va reclamar un gran pacte per a l’FP, que és la porta d’entrada a moltes professions que jugaran un paper clau en la lluita contra l’atur i un espai d’investigació entre tecnologies i treball social, que garanteix un elevadíssim nivell d’èxit en el camp de la inserció laboral, molt superior al que actualment té el món universitari. 

A Catalunya aquesta tasca exigeix la complicitat institucional i per això des de l’AMB hem promogut una aliança amb la fundació BCN Formació Professional, per estendre l’abast de la seva feina en dimensió metropolitana. Hem facilitat que estudiants de cicles formatius de 10 municipis completin els seus estudis a l’estranger amb beques Erasmus i TLC Mobilitat, i hem incorporat noves propostes per promoure la innovació, com els premis FP Emprèn, que reconeixen els millors projectes empresarials realitzats pels alumnes de l’FP.

Notícies relacionades

Aquestes iniciatives, juntament amb un observatori per preveure les necessitats futures del mercat, estan dirigides a aconseguir la recuperació econòmica i la màxima diversitat laboral, evitar la precarietat i lluitar contra l’atur. En aquesta batalla l’FP és una peça determinant.

Jaume Collboni, vicepresident de desenvolupament econòmic i social de l’AMB