Col·labora:

ENTREVISTA

Maria Lorente: «L'FP capacita els joves per treballar»

Maria Lorente (Vilanova i la Geltrú, 1981) és professora i Coordinadora de l'Àrea d'Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear i Radioteràpia i Dosimetria de l'Institut Bonanova

fcasals45110977 barcelona 19 09 2018   entrevista para el reportaje sobre fo180921114754

fcasals45110977 barcelona 19 09 2018 entrevista para el reportaje sobre fo180921114754 / CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts
Anna Rocasalva

-¿Com definiria l’FP ?

La Formació Professional capacita per desenvolupar una professió qualificada, que a més s’ajusta a la demanda del sector. És una formació que prepara els joves que entren per poder treballar quan finalitzen aquests estudis. És una bona opció de futur que a més estem treballant cada vegada més perquè sigui una formació de qualitat i ben valorada.

-¿Quins són els avantatges?

Els estudiants estan en contacte amb el món professional des del primer dia. És a dir, combinen els seus estudis més teòrics, que són tècnics en el fons, amb el que serien les pràctiques en els centres de treball des del primer curs. A més, un alt percentatge del professorat són professionals especialistes i això fa que els estudiants adquireixin un compromís amb la professió.

-¿Què imparteix el seu institut?

L’Institut Bonanova forma part del consorci Marc Parc de Salut de Barcelona, i estem enfocats en la formació professional sanitària i sociosanitària. En el cas de la titulació que imparteixo, Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear i Radioteràpia i Dosimetria, són dos cicles separats però que fem de forma conjunta amb el beneplàcit del Departament d’Ensenyament. A Europa són dues titulacions que van de la mà i vam veure que això era el que necessitava el sector. 

-¿On es fan les pràctiques?

En molts centres de Barcelona i de la metròpoli i fins i tot en altres províncies. El fet de col·laborar amb hospitals com el del Mar ens permet traslladar els coneixements de l’aula per poder practicar-los immediatament i això és molt interessant perquè molts estudis tècnics requereixen gran tecnologia.

Notícies relacionades

-¿Com valora el sector sanitari? 

Vam rebre un fort cop després de la crisi però ja fa un parell d’anys que la cosa ha tornat a animar-se. Cada any triquem a alguns exalumnes i només un 9% estan buscant feina. També contactem amb empreses per saber quin tipus de professional necessiten i quin nivell tècnic demanen. El nostre lema és formem persones i promocionem professionals.