Col·labora:

ENTREVISTA

Daniel Rodríguez: «Recomano al 100% fer un Erasmus»

Daniel Rodríguez (Barcelona, 1991) és actualment el 'team leader' de programació web de l'empresa Sopra Steria

fcasals45093758 barcelona 18 09 2018   formaci n profesional para el monogr 180921114740

fcasals45093758 barcelona 18 09 2018 formaci n profesional para el monogr 180921114740 / CARLOS MONTANYES

2
Es llegeix en minuts
Anna Rocasalva

- ¿Per què va decidir fer una FP?

Primer vaig provar de fer batxillerat tecnològic, i va ser una petita catàstrofe. Després d’això vaig voler canviar i especialitzar-me en el que m’agradava, que era la informàtica. Primer vaig fer un grau mitjà i després dos de superiors. Vaig veure que la formació professional començava a tenir molta rellevància i que cada vegada les empreses s’estaven obrint més. Abans, si no tenies una carrera no podies accedir a determinats sectors i ara, ja sí. Tots dos FP els vaig fer a Barcelona, a l’INS Mare de Déu de la Mercè. Vaig quedar molt satisfet amb l’experiència perquè els meus professors tenien molt talent. Pel que fa a les matèries penso que el temari que es fa, que ve de la Generalitat, podria ser una mica més actual, perquè treballem amb eines una mica antigues.

- ¿Quins cicles superiors va cursar?

Administració de Sistemes Informàtics i Desenvolupament Web. Vaig decidir fer-ne dos perquè el primer any de superior d’informàtica és comú en totes les FP del mateix àmbit i si vols, quan acabes els dos primers cursos pots fer una segona titulació només cursant l’últim any.

- I l’últim any va decidir fer un Erasmus.

Quan jo el vaig fer l’Erasmus era encara una prova pilot a l’FP i pràcticament no hi havia informació. Buscant i preguntant vaig anar a parar a la web de la Fundació Barcelona Formació Professional. Hi vaig contactar i em van explicar que el meu centre hi havia d’estar adherit. Finalment ho vam aconsegurm i vaig fer les pràctiques a l’estranger.

- ¿Per què va decidir fer un Erasmus?

M’agrada sortir de la meva zona de confort perquè crec que és l’única manera de progressar. M’ho vaig prendre com un repte i al final em va sortir bé. Vaig fer l’Erasmus a Alemanya, que no era la meva primera opció, però em va tocar allà perquè era on tenien feina per a mi. Posteriorment també vaig fer una beca Leonardo, que són per als acabats de graduar.

Notícies relacionades

- ¿Com valora l’experiència?

En l’àmbit professional va ser una experiència brutal perquè vaig tocar moltes tecnologies que aquí encara no havien arribat. I personalment, em va aportar moltíssim creixement com a persona.  Avui dia l’Erasmus a l’FP ja comença a estar consolidat i el recomanaria al 100%. Les empreses tenen en compte aquests aspectes.