Col·labora:

TRIBUNA

Connexions de qualitat

1
Es llegeix en minuts
Antonio Poveda
Antonio Poveda

Vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB

ver +

Massa sovint donem per fetes les coses que funcionen. Passen desapercebudes perquè hi comptem en la nostra vida quotidiana d'una manera gairebé inconscient. Així és, sens dubte, en els serveis de transport públic que gestiona l'AMB. Parlem de metro, taxis, autobusos i serveis per a bicicletes, també de les polítiques de mobilitat sostenible i de lluita contra la contaminació atmosfèrica que estan darrere de cada servei. Es tracta de garantir la mobilitat sense renunciar a les nostres ambicions mediambientals i de qualitat de vida.

Notícies relacionades

L'aeroport del Prat mereix una consideració especial. Aquesta infraestructura de primer nivell, amb prop de 40 milions d'usuaris a l'any, connecta la gran Barcelona amb la resta del món. El bon funcionament d'aquest gran hub de comunicacions requereix potents connexions amb els nuclis urbans del seu entorn que, no obstant, generen una sèrie d'impactes negatius que s'han de reduir, sobre la qualitat de l'aire.

AMB assumeix el repte d'aconseguir vehicular gran part del flux de mobilitat que genera la zona aeroportuària a través d'una potent oferta de transport públic de qualitat. El recent reforç i ampliació del servei de Nitbús a l'aeroport i la posada en marxa de la L-9 del metro són exemples d'aquesta estratègia. També estudiem la possibilitat d'ampliar a 24 hores el servei d'Aerobús. En definitiva, accions encaminades a convertir el transport públic en la primera opció entre els viatgers i treballadors que es desplacen diàriament a l'aeroport.