Amal Alamuddin: la perfecta primera dama

L’advocada d’origen libanès acaba de ser mare de bessons, Alex i Ella, fruit de la seva relació amb el fins fa tres anys el solter més cotitzat de Hollywood, George Clooney. Aquestes criatures acabades d’arribar completen la imatge que la parella vol projectar, la d’una família ideal que bé podria representar els EUA a tot el món.

3
Es llegeix en minuts
Ramón de España
Ramón de España

Periodista

ver +

Amal Alamuddin (Beirut, 1978) és una dona d’una bellesa molt elegant amb qui  quedes molt bé a qualsevol lloc, fins i tot a la Casa Blanca, residència on, segons alguns, el seu marit, George Clooney, aspira a instal·lar-se en un futur no gaire llunyà. La bella Amal, a més, no és cap florero, sinó una advocada prestigiosa que va estudiar a Oxford i Nova York –la família es va traslladar a Londres quan ella era petita–, que va treballar per a l’ONU al Tribunal per al Líban i el Tribunal Penal per a l’ex-Iugoslàvia i que entre la seva selecta cartera de clients hi ha figurat el mateix Julian Assange. 

Comparada amb Melania Trump, una 'stripper' de l’Eslovènia de províncies que és una perfecta ignorant, Amal és la bomba. I ara que li acaba de donar al seu marit dos bessonets, que atenen per Alex Ella, se li està posant més cara de primera dama que mai; mentre George, per la seva part, es converteix en un family man, condició indispensable per arribar a president dels Estats Units, càrrec que no ha ocupat mai un solter o un homosexual (l’única primera dama lesbiana que es coneix és Eleanor Roosevelt).

La suposada homosexualitat de George Clooney és un d’aquells temes que ronda per Hollywood des de fa anys, com passa també en el cas de Tom Cruise (l’assumpte de Hugh Jackman és un secret a crits). I sent Hollywood com és, un fet que no hauria d’importar a ningú s’ha convertit en una de les xafarderies més intenses de la comunitat cinematogràfica. 

EL MISTERI DEL PERRUQUER

Alguns troben sospitoses totes les nòvies que tenia l’home i que desapareixien al cap d’uns anys per ser reemplaçades per altres de similars. Hi ha qui va més enllà i converteix Waldo Pérez, el seu perruquer de tota la vida i responsable d’aquest tupè admirable que tant ens complau a tots, en la parella habitual de l’actor. I hi ha més teories, des de la de l’actriu Patricia Clarkson, que em va explicar en certa ocasió que George havia tingut una relació molt tempestuosa amb la seva mare que li havia plantejat seriosos problemes a l’hora de tractar amb les dones, a la d’un amic sarcàstic que disfruta molt recordant l’època en què Clooney compartia casa amb un porquet encantador. 

Amb tantes disquisicions, a vegades sembla que el seu talent sigui el que importa menys, quan estem davant un home en l’estela del gran Cary Grant –que, per cert, era bisexual–, que compleix molt bé la seva feina en drames i comèdies. Sobre les aspiracions polítiques, ell no les ha ocultat mai ni tampoc desmentit. I cada vegada que dirigeix una pel·lícula, aquesta sol tenir un contingut social i un missatge progressista: Clooney sempre vota els demòcrates.

,   la bomba

Pel que fa al seu matrimoni amb la dolça Amal

–que és de bona família: el seu pare, Ramzi, tenia una agència de viatges i la seva mare, Banaa, una firma de relacions públiques; compta amb una germana, Tala, i dos germanastres, Samer i Ziad, fruit del primer matrimoni de seu pare–, la humanitat sembla dividir-se entre els que ho consideren un somni fet realitat i els que ho veuen com una farsa que convé als dos membres de la parella, en especial a George, que, amb dos nens a càrrec, pot intentar acabar definitivament amb els rumors sobre ell i iniciar una carrera política inspirada estèticament en la de John Fitzgerald Kennedy, carrera en què Amal seria la nova Jacqueline Bouvier. 

¿I què en trauria ella de tot aquest muntatge? ¿Una família, bons contactes, una mica més de glamur? 

EL CASORI VENECIÀ

Notícies relacionades

A diferència de Melania Trump, Amal es pot guanyar molt bé la vida pel seu compte, sense dependre d’un home, i per tant s’ha de prendre en consideració la possibilitat que estimi George. I que George l’estimi a ella. Aquesta és, en tot cas, la imatge que tots dos volen projectar –van aplicar-s’hi a fons amb el casori venecià del 2014, encara que no van poder evitar que tot semblés en ocasions una brillant posada en escena–, la d’una parella perfecta, ara amb dos nens preciosos, que podria representar els Estats Units a tot el món sense que l’americà mitjà sentís la vergonya que actualment experimenta davant els viatges de Donald, aquest perdonavides groller i inoportú. 

I si la cosa no és exactament el que sembla, tampoc hi ha cap motiu de preocupació: es podria dir que Melania no toca Trump ni amb un pal i, personalment, estic convençut que l’oncle Waldo cuidarà estupendament d’Alex i Ella mentre el pare i la mare assisteixen a qualsevol acte presidencial i ells es converteixen, dia a dia, en els nens més ben pentinats del món.