TRANSPORT

Neix Gowe, una nova 'start-up' de VTC que operarà a Barcelona

La firma vol tenir 300 cotxes a finals d'abril

zentauroepp47255220 cabify en bcn190307105642

zentauroepp47255220 cabify en bcn190307105642 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Gowe, companyia de vehicles de lloguer amb conductor (VTC), començarà a operar a Barcelona amb un servei que, segons assegura, respecta l’obligació de contractar un d’aquests cotxes amb 15 minuts d’antelació que fixa la legislació catalana.

La firma, fundada per Jordi Marzal, es constitueix amb la previsió de disposar de 300 cotxes a finals d’abril i generar així, només en els seus inicis, uns 500 llocs de treball.

Gowe, que preveu anar creixent en funció de la demanda, va ser presentada a les institucions catalanes la setmana passada, segons va informar la companyia.

En un comunicat, l’empresa destaca que "respecta l’esperit" de la nova normativa sobre VTC de la Generalitat en general i el requisit de contractar el servei amb 15 minuts d’antelació en particular.

Així mateix, expressa la seva voluntat de "conviure en bona sintonia amb el taxi i altres propostes de mobilitat" a fi de constituir una solució per als clients que a Barcelona aposten pels VTC per a la seva mobilitat, "després que la resta de plataformes abandonessin la ciutat de manera precipitada" arran de l’aprovació de la llei de la Generalitat.

Notícies relacionades

Gowe és la segona companyia de VTC que anuncia la seva constitució i el seu inici de servei a Barcelona després del canvi de norma que va suposar que Uber i Cabify deixessin d’operar a la ciutat comtal, si bé aquesta última plataforma va tornar després de canviar el seu model de negoci.

Social Car és una altra firma que ha anunciat la seva entrada en aquest mercat i també ha assegurat que respectarà l’antelació de de contractar. Així mateix, garanteix que els seus cotxes no estaran en circulació mentre no donin servei, i per això ha assolit un acord amb WeSmartPark, firma que té una xarxa d’estacionaments a la ciutat.