INVERSIÓ

Sabadell Asabys: objectiu, 70 milions per a biomedicina

El fons preveu finançar tres operacions a l'any en dispositius mèdics, tecnologies en salut digital i biotecnologia en fases primerenques amb "vocació internacional"

Sabadell Asabys: objectiu, 70 milions per a biomedicina

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en A més de El Periódico, vaig treballar de 1989 a 1990 a La Economía 16, com a responsable d'Economia en el Diari de Barcelona, de 1989 a 1990; a la secció de Economía de TVE Catalunya de 1987 a 1989, a Antena 3 de Radio, de 1985 a 1987 i al Diari Menorca, de 1983 a 1985 i Radio 80-Menorca. A més de la llicenciatura en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (1992-1986), ting un posgrau en direcció general (PDG) 2011-2012y un curs de Màrketing Digital y Xarxes Socials per la EAE Business School

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’ecosistema emprenedor català compta amb un nou actor, Asabys Partners, que ha creat el fons Sabadell Asabys Health Innovation Investments per a biomedicina amb l’objectiu arribar als70 milions d’euros.

D’inici, el fons, promogut per la societat de capital risc fundada per Josep Lluís Sanfeliuanterior soci d’Ysios Capital, i Clara Campàs, exdirectora de Desenvolupament i Estratègia de Kern Pharma, arrenca amb un compromís de 30 milions per part dels seus socis inicials, dels quals un terç corresponen al Banc Sabadell. Per això el fons porta el nom del banc al costat del de la societat promotora.

A més, hi participen els empresaris del sector financer Paul Schultz Maite Barrera, de Bluecap, així com destacades personalitats del sector farmacèutic, com Marian Puig, president d’Isdin; la família propietària dels laboratoris Reig Jofre, i la família Puig de Dou (exaccionistes dels laboratoris Menarini) i propietaris de Kymos Pharma Services, així com l’Institut Català de Finances  (ICF).

L’objectiu de Sabadell Asabys, que ja està autoritzat per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), és invertir en cinc anys en un total de 15 companyies de dispositius mèdics, tecnologies en salut digital i biotecnologia en fases primerenques, tant espanyoles com internacionals.

Anàlisi de 200 companyies

La societat analitza més de 200 companyies i espera tancar tres inversions abans de l’estiu, una d’aquestes molt pròximament. Un dels potencials més grans es troba en el camp de la 'digital therapeutics' (ús de tecnologies de salut digitals i 'online' per tractar una afecció mèdica o psicològica), explica Sanfeliu.

La idea és liderar rondes de finançament de més import, aportant entre tres, quatre i fins i tot cinc milions d’euros, i no centrar-se només en Catalunya o Espanya sinó «amb vocació internacional». De fet, està previst que un terç del total de les operacions siguin fora del país.

Notícies relacionades

Alhora, un dels objectius és atraure capital forà. "Asabys arrenca en un moment en què ja no s’ha de donar tantes explicacions als inversors estrangers", que ja han participat en importants rondes de finançament a Barcelona, com les d’Aelix Therapeutics  Aelix Therapeutics Minoryx, per posar-ne només dos exemples, afirma Sanfeliu.

El fons, a més del seu equip de gestió, compta amb un altre dedicat al capital risc, com és el cas d’Eva Méndez, especialista en descobriment de fàrmacs; Judit Anido, fundadora de Mosaic Biomedicals; François Salmon, expert en dispositius mèdics i actual conseller delegat d’Anaconda; i Jordi Carrera, fundador de Stat Diagnostica, adquirida recentment per l’holandesa Qiagen