CREIXEMENT

La 'start-up' de cabines Napbox busca 1,5 milions de finançament

La firma compta ja amb tres tipus de cabines

zentauroepp46686498 barcelona  24 01 2018   foto de adriano de j dar  fundador y190125204722

zentauroepp46686498 barcelona 24 01 2018 foto de adriano de j dar fundador y190125204722 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

De broker de barcos de petroli a dissenyar i construir cabines per a migdiades, reunions o trucades. Adriano de Jódar va deixar Londres per tornar a Barcelona i començar una aventura empresarial. Tot, perquè va estar dos dies a la zona de deportats d’un aeroport de Bielorússia.

Va viatjar amb la seva dona i fills, però a l’arribar es va adonar que la motxilla (amb el seu passaport) s’havia quedat al Prat. El van posar en “un cubicle de fusta” fins que va arribar la seva documentació (la resta de la família té la doble nacionalitat i va poder entrar), i en el seu temps de reflexió, almenys, va pensar que es podien fer cubicles molt millors per a llargues o curtes esperes.

Així va néixer Napbox el 2017, i el primer producte va ser una cabina plena de tecnologia (fins i tot els llençols es canvien sols) pensada per a aeroports i estacions. “Creiem que tindrà recorregut, però és lent perquè requereix concursos”, explica. S’ha associat amb una empresa de La Garriga, que és qui li fabrica els cubicles.

Notícies relacionades

Mentre aquest negoci agafa forma, ha diversificat l’oferta: primer, amb una cabina per a reunions, amb tecnologia per a videoconferències i espai per a 2-3 persones, pensada per a oficines. Després, amb un altre producte en la mateixa línia, una cabina per aïllar-se i realitzar trucades. “Tenim ja diverses comandes, per exemple de GVC Gaesco, estan tenint molt èxit”, relata. Estan aïllades acústicament, tenen ventilació, són personalitzables i tenen rodes. “És molt millor que haver de construir sales de reunions o per a trucades”, afegeix.

Fins ara, han invertit en l’empresa uns 230.000 euros. Aquest any preveu facturar entre 300.000 i 400.000 euros. “Ara tenim en marxa una ronda d’inversió per aconseguir entre un milió i un milió i mig d’euros”, destaca.

Temes:

Startups